Ciasto Potrójnie Imbirowe
Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 516 kalorii, 9g białka, oraz 27 g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz zmielony cynamon, krystalizowany imbir, mąkę tortową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Potrójne Ciasto Imbirowe, Tort Mrocznego Rycerza (Tort Potrójnie Czekoladowy), oraz Trójwarstwowe Ciasto Brownie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie 8-calowe okrągłe patelnie na ciasto z 2-calowymi bokami z nieprzywierającym sprayem. DNA linii z pergaminem.
Wymieszaj mąkę, krystalizowany imbir, zmielony imbir, cynamon, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i cukier w dużej misce, aż lekkie i puszyste.
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do dobrze wymieszanego po każdym dodaniu.
Wymieszać suche składniki na przemian z maślanką w 3 dodatkach każdy, zeskrobując boki miski. Beat tylko do ciasta jest gładka. Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami.
Piec ciasta, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 10 minut. Uruchom mały nóż wokół boków patelni poluzować ciasta. Ciasto obrócić na stojaki i całkowicie ostudzić. Odklej pergamin.
Za pomocą miksera elektrycznego, beat twarogu i masła w dużej misce, aż puszyste.
Dodaj brązowy cukier, cukier puder, cynamon, zmielony imbir i wanilię; beat aż dobrze wymieszane.
Wymieszać w 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru.
Na talerz ułożyć 1 warstwę ciasta.
Rozłóż 1 szklankę lukier nad. Wierzch drugą warstwą ciasta.
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta.
Posypać pozostałą 1/4 szklanki krystalizowanego imbiru dekoracyjnie na szczycie ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Odstawić na 2 godziny w temperaturze pokojowej przed podaniem.)