Ciasto Popcornowe
Ciasto popcornowe to bezglutenowe i bezmleczne deser. Ten przepis serwuje 10 i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 485 kalorii, 10g białka, oraz 31g tłuszczu. Ten przepis od Allrecipes ma 11 fanów. Mieszanka popcornu, orzeszków ziemnych, półsłodkich kawałków czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Z łyżką wynik 42%, to danie jest solidne. Spróbuj Popcorn Cake II, Patriotyczne Ciasto Popcornowe, oraz Tort Urodzinowy Popcorn dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Wyłóż 10-calową patelnię rurową lub inną patelnię 12 filiżanek folią aluminiową.
W bardzo dużej misce połącz popcorn, kawałki czekolady i orzeszki ziemne i dobrze wymieszaj.
W średnim rondlu na małym ogniu rozpuść margarynę. Dodaj masło orzechowe. Dodaj Pianki i kontynuuj mieszanie, aż pianki się stopią, a mieszanina będzie gładka.
Zdjąć z ognia. Wymieszaj mieszankę prawoślazu z mieszanką popcornu, aż będzie dobrze pokryta.
Naciśnij mieszaninę do przygotowanej patelni. Pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem i pokrojeniem w plasterki do podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.