Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami

Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami
Pomarańczowe ciasto do góry nogami to bezglutenowe i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 137 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mieloną mąkę kukurydzianą, margarynę bez trans, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami, Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Pomarańczowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umyj pomarańczę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
3
Odciąć i wyrzucić końce.
4
Pokroić pomarańczowy w poprzek na plastry o grubości około 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
5
Usunąć wszelkie nasiona. Umieścić na patelni, dodać 1/4 szklanki wody i posypać cukrem. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na dużym ogniu, delikatnie mieszając, aby owoce nie sklejały się. Gotować, aż płyn prawie zniknie, a plasterki pomarańczy są karmelizowane. Z widelcem, przenieść plastry pomarańczy w atrakcyjny wzór w dolnej części patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
OwoceOwoce
NasionaNasiona
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
W małym rondlu podgrzać mleko, aż będzie ciepłe, ale nie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wyjąć z ognia i dodać 1 łyżeczkę cukru i drożdży. Mieszaj do rozpuszczenia drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
8
Odstawić.
9
W dużej misce, ubić razem 2 żółtka, pozostały cukier, i margarynę, aż bladożółty i gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MargarynaMargaryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodać skórkę pomarańczową i wanilię; dobrze wymieszać. Mąkę kukurydzianą przesiać do mieszaniny jaj, stale mieszając. Wymieszać w mieszaninie drożdży, które powinny być teraz spienione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
WaniliaWanilia
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
11
W czystej misce ubij wszystkie 4 białka, aż utworzą sztywne szczyty. Wymieszać jedną trzecią ubitych białek do mieszanki mąki kukurydzianej. Ostrożnie złóż pozostałe białka. Łyżka ciasto w dollops nad plasterkami pomarańczy na patelni. Wygładzić górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Białka JajBiałka Jaj
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Piec przez 25 do 30 minut, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty. Uruchom nóż między stronami patelni i ciasta. Schłodzić na stojaku przez 10 minut. Przytrzymaj płaski talerz do serwowania na patelni i odwrócić ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
NóżNóż
13
Podawać na ciepło.
14
Smak
15
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
16
Z Cleveland Clinic Healthy Heart Lifestyle Guide and Cookbook by Cleveland Clinic Heart Center Copyright (c) 2007 by Cleveland Clinic Heart Center Published by Broadway Books.Bonnie Sanders Polin i Frances Towner giedt otrzymali Nagrodę Jamesa Bearda za książkę kucharską Joslin Diabetes Gourmet. Są również autorami książki kucharskiej Joslin Diabetes Quick and Easy, książki kucharskiej Joslin Diabetes Healthy węglowodan oraz książki kucharskiej Joslin Diabetes Great Chefs Cook Healthy Cookbook. Bonnie Polin mieszka w Tulsie w Oklahomie, a Frances Giedt w Arlington w Teksasie. Steven E. Nissen, MD, jest przewodniczącym wydziału medycyny sercowo-naczyniowej w Cleveland Clinic Heart and Vascular Institute i obecnym prezesem American College of Cardiology.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn