Ciasto Pomarańczowe
Ciasto pomarańczowe może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje 61 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać masło, olej roślinny, instant cytrynowy pudding mix, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 16%. Podobne przepisy to Ciasto pomarańczowe bez jaj z lukrem pomarańczowym (ciasto Wegańskie), Ciasto cytrynowe lub pomarańczowe (Cake Citron ou Cake Orange), oraz Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym.
Instrukcje
Nasmaruj 10-calową patelnię Bundt. Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
W dużej misce, wymieszać razem ciasto mix i pudding mix. Zrób dobrze w środku i wlej 3/4 szklanki soku pomarańczowego, oleju, jajek i ekstraktu z cytryny. Beat na niskiej prędkości aż do mieszania. Zeskrobać miskę i pokonać 4 minuty na średniej prędkości.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 50 do 60 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na patelni na 10 minut, a następnie odwróć się na stojaku z drutu i całkowicie ostudź.
W rondlu na średnim ogniu gotować 1/3 szklanki soku pomarańczowego, cukru i masła przez dwie minuty.