Ciasto Polenta z serem i sosem pomidorowym
Ten przepis służy 6. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 392 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka bazylii, mozzarelli, gotowej bułki polenta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta z pikantnym sosem pomidorowym, Polenta z sosem pomidorowo-Shiitake, oraz SOS pomidorowo-bazyliowy z polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 232°. olej 9-calowy talerz ciasta lub 4-cup zapiekanka z 1 łyżeczką oleju. 3
Pokrój rolkę polenta w poprzek na plasterki o grubości 1/4 cala i ułóż płytkę pie z połową plasterków, nakładając plasterki lekko, aby całkowicie pokryć dno płyty pie. 1 łyżkę bazylii wymieszać w 1 1/2 szklanki sosu do makaronu i rozprowadzić na polencie, a następnie posypać połową mozzarelli. Wierzch z pozostałą połową plasterków polenta, następnie posypać Parmigiano-Reggiano i pozostałą połową mozzarelli.
Piec do bulgotania i złoty, o 20 protokół. Podczas pieczenia ciasta, podgrzać pozostały sos do makaronu, bazylia i olej w małym rondlu, mieszając od czasu do czasu, aż do ogrzania.
Niech ciasto stać 5 minut do firmy i ostudzić, a następnie podawać z dodatkowym sosem na boku.
* Znaleźć w wielu supermarketach i lucini.com.