Ciasto pistacjowo-Kardamonowe z maślanką różaną
Ciasto pistacjowo-Kardamonowe z maślanym kremem różanym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 30 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, zmielony kardamon, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz go zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Placki Whoopie Z Solonym Karmelem Maślanym, Placki czekoladowe z maślanym bananem, oraz Piernikowe placki z nadzieniem maślanym waniliowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dla orzechów pistacjowo-Kardamonowych: umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 350ºF. Wyłóż dwie blachy do pieczenia pergaminem.
Mąkę, proszek do pieczenia, kardamon i sól przesiać na arkusz woskowanego papieru.
W misce roboczej miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, ubij masło i oba cukry na małej prędkości,aż do połączenia. Zwiększ prędkość do średniej i beat aż puszyste i gładkie, o 5 protokół.
Dodaj jajko, bicie dobrze.
Dodać połowę mieszanki mąki i połowę maślanki do ciasta i ubić na niskim aż po prostu włączone. Zeskrobać boki miski.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i 1/2 szklanki maślanki i ubić, aż do całkowitego połączenia.
Dodać pistacje i wymieszać tylko do połączenia.
Za pomocą małej łyżki do lodów lub 2 łyżki miarki, upuść około 2 łyżki ciasta na jedną z przygotowanych blach do pieczenia i powtórz, odstępując je co najmniej 2 cale od siebie.
Piec po jednym arkuszu na raz przez około 10 minut każdy, lub do momentu, gdy ciasta zaczną brązowieć.
Niech ciasto ostygnie na arkuszu przez co najmniej 5 minut przed przeniesieniem ich do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
W przypadku nadzienia maślanego w wodzie różanej: w misce roboczej miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek ubijać cukier cukierniczy i masło, zaczynając od niskiej i zwiększając do średniej prędkości, aż mieszanina stanie się krucha, około 1 minuty.
Dodać śmietanę, woda różana, wanilia, sól i czerwony barwnik spożywczy i ubić na wysoki, aż gładka, o 3 protokół.
Rozprowadź nadzienie na płaskiej stronie jednego ciasta za pomocą noża lub łyżki. Doprawić innym ciastem, płaską stroną w dół. Powtórz z resztą ciast i nadzieniem.Alternatywnie możesz użyć worka z ciastem z okrągłą końcówką, aby umieścić nadzienie na ciastach, co zapewni gładszą i bardziej schludną prezentację.