Ciasto Pistacjowe
Ciasto pistacjowe może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Pistacjowe, Ciasto Pistacjowe, oraz Ciasto Pistacjowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13-na 9-calową metalową patelnię do ciasta, a następnie dno linii papierem woskowym. Papier maślany i kurz z odrobiną mąki, wybijając nadmiar.
Pulsuj pistacje w robocie kuchennym, aż do drobno zmielonego (uważaj, aby nie przerodzić się w pastę).
Dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia, kardamon i sól i pulse raz lub dwa razy wymieszać.
Połącz mleko i wanilię w miarce.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Naprzemiennie dodawać mąkę pistacjową i mleko w partiach, zaczynając i kończąc na mące i mieszać z małą prędkością, aż do połączenia.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na patelni ciasta i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 20 protokół. Ostudzić w patelni na stojaku 10 minut, następnie uruchomić cienki nóż wokół boków ciasta i odwrócić na stojaku.
Wyjąć papier i przełożyć ciasto na talerz.
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić i przechowywać w temperaturze pokojowej.