Ciasto Pistacjowe

Ciasto Pistacjowe
Ciasto pistacjowe może być tylko deser szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 421 kalorii, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz sól, cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Ciasto Pistacjowe, Ciasto Pistacjowe, oraz Ciasto Pistacjowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 13-na 9-calową metalową patelnię do ciasta, a następnie dno linii papierem woskowym. Papier maślany i kurz z odrobiną mąki, wybijając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
2
Pulsuj pistacje w robocie kuchennym, aż do drobno zmielonego (uważaj, aby nie przerodzić się w pastę).
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
3
Dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia, kardamon i sól i pulse raz lub dwa razy wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
KardamonKardamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
4
Połącz mleko i wanilię w miarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
5
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Naprzemiennie dodawać mąkę pistacjową i mleko w partiach, zaczynając i kończąc na mące i mieszać z małą prędkością, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy PistacjoweOrzechy Pistacjowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
MlekoMleko
7
Rozprowadzić ciasto równomiernie na patelni ciasta i piec w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty, o 20 protokół. Ostudzić w patelni na stojaku 10 minut, następnie uruchomić cienki nóż wokół boków ciasta i odwrócić na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
8
Wyjąć papier i przełożyć ciasto na talerz.
9
Pokroić w kwadraty i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Całkowicie schłodzić i przechowywać w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn