Ciasto Pigwowe Z Miodem
Ciasto Pigwowe z miodem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 270 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 40 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 15%. Spróbuj Pigwa Gotowana, Kruszona Pigwa, oraz Ciasto Z Pigwą I Czerwonymi Owocami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pokrojoną pigwę, miód, wodę i szczyptę soli na patelni (powinieneś mieć około dziewięciu szklanek pokrojonych owoców). Przykryć patelnię i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do bardzo niskiego poziomu. Dusić, pod przykryciem, aż owoce będą miękkie, o 8 protokół, mieszając ostrożnie raz lub dwa razy, aby uniknąć zerwania owoców.
Umieść sitko na rondlu i wlej gotowaną pigwę do sitka, zachowując płyn do gotowania. Odstawić pigwę do ostygnięcia.
Rozwałkuj ciasto i ułóż 9-calowy talerz ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce podczas przygotowywania nadzienia.
Połącz biały cukier, cynamon, 1/2 łyżeczki soli i mąki w małej misce i dobrze wymieszać.
Dodać mieszaninę cukru i masło do reserved pigwa gotowania cieczy i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje, około 1 do 2 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i pozostawić sos do ostygnięcia.
Umieść blachę na najniższym stojaku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F (260 stopni C).
Wlać schłodzoną pigwę do wyłożonej cieście patelni i przykryć sosem.
Dodaj górną skorupę, zaciskając krawędź do uszczelnienia.
Wytnij otwory wentylacyjne lub nakłuj skorupę widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary.
Umieść ciasto na rozgrzanej blasze i natychmiast zmniejsz temperaturę piekarnika do 425 stopni F (220 stopni C).
Piec, aż krawędzie skórki są złotobrązowe, o 25 protokół. Zmniejszyć ogień do 375 stopni F (190 stopni C) i piec, aż soki są bulgotanie i skorupa jest brązowy, o 45 minut więcej. Schłodzić na stojaku co najmniej dwie godziny przed podaniem.