Ciasto piernikowe z rodzynkami i gruszkami
Rodzynkowo-gruszkowe ciasto piernikowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 380 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odebrać orzechy włoskie, masło, rodzynki, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Piernikowe Ciasto Z Gruszką Do Góry Nogami, Gruszkowe Ciasto Piernikowe, oraz Piernik-Gruszka Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 12-calowej żeliwnej patelni na małym ogniu.
Posypać równomiernie brązowym cukrem. Ułóż plastry gruszki na cukrze; top z rodzynkami, orzechami włoskimi i wiśniami.
Wymieszać ciasto wymieszać, wodę i jajko do zwilżenia; zalać gruszkami.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty.
Odwróć natychmiast na talerz do serwowania. Schłodzić przed podaniem.
Wskazówka: upewnij się, że gruszki są dobrze osuszone przed ułożeniem na patelni.