Ciasto piernikowe z jabłkami
Ciasto piernikowe z jabłkami to deser bez nabiału . Za 43 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 6 g tłuszczu i łącznie 240 kalorii . Można się nim delektować o każdej porze, ale jest szczególnie dobry na Boże Narodzenie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką wodę, orzechy pekan, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 30 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 27% , co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy to Pierniki , De-Light-Ful Gingerbread With Butterscotch Sauce i Fat Free Gingerbread Cookies .
Instrukcje
W dużej misce ubij mieszankę do ciasta, wodę i jajko, aż składniki się połączą.
Dodaj jabłko i wymieszaj, aż składniki się połączą.
Przełożyć do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali.
Wymieszaj orzechy pekan z brązowym cukrem i posyp nimi wierzch.
Piec w temperaturze 350° przez 23-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.