Ciasto Piernikowe W Czekoladzie
Ciasto piernikowe pokryte czekoladą może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 12. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 357 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, jajka, zmielone goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Dzieci Z Piernika W Czekoladzie, Pierniki pokryte białą czekoladą Oreos, oraz Pierniki Pokryte Białą Czekoladą Oreos.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 9-calowa kwadratowa metalowa patelnia do pieczenia. Dół linii z pergaminem. Pergamin z masłem.
Ubić pierwsze 6 składników w średniej misce, aby wymieszać.
Wymieszać ciepłą wodę i sodę oczyszczoną w małej misce, aż soda oczyszczona się rozpuści. Za pomocą miksera elektrycznego, beat cukier, masło, melasa, jajka, i świeży imbir w dużej misce, aż dobrze wymieszane.
Dodaj suche składniki w 3 dodatkach, na przemian z mieszaniną wody w 2 dodatkach, ubijając, aż się połączą.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 30 minut. Schłodzić na stojaku 20 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi ciasta poluzować. Odwróć ciasto na stojaku; cool. Odklej pergamin.
Przynieś pierwsze 3 składniki, aby gotować na wolnym ogniu w średnim rondlu.
Dodaj czekoladę i wanilię; mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Odstawić do ostygnięcia, ale nadal wylewać, o 20 protokół.
Umieść ciasto na stojaku na blasze do pieczenia. Rezerwa 1/2 szklanki glazury.
Wlać pozostałą glazurę na ciasto, rozprowadzając szpatułką do pokrycia wierzchu i boków. Chill ciasto i zastrzeżone glazury aż zastrzeżone glazury jest po prostu wystarczająco twarde rury, około 1 godziny.
Przenieść zarezerwowaną glazurę do worka na ciasto wyposażonego w gładką końcówkę 1/4 cala. Rura 5 ukośnych linii na szczycie ciasta, równomiernie rozstaw. Klaster skrystalizował imbir na szczycie linii. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.)