Ciasto pasterskie z kalarepą

Ciasto pasterskie z kalarepą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj zapiekanki z kalarepą. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 616 kalorii. Na $3.7 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pastę pomidorową, mieloną jagnięcinę, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dość drogie przepis dla fanów Szkockiego jedzenia. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Cheddar Topped Shepherd ' s Pie, oraz Ciasto pasterskie z serem Cheddar.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak w górnej trzeciej.Przyciąć końce łodygi i wszelkie łodygi lub zielenie z kalarepy. Używając obieraczki do warzyw, obierz skórę i włóknistą warstwę wewnętrzną, aż dotrzesz do białego miąższu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
PiekarnikPiekarnik
2
Pokrój miąższ w 1-calową kostkę i umieść w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać olej, sól, pieprz i wrzucić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
1
Rozgrzać olej w dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodać jagnięcinę, 1 łyżeczkę soli i odmierzony pieprz. Gotować, używając drewnianej łyżki, aby rozbić jagnięcinę na małe kawałki, aż mięso zostanie całkowicie ugotowane i większość wilgoci odparuje, około 7 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
JagnięcinaJagnięcina
MięsoMięso
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
3
Wyjąć łyżką szczelinową do średniej miski; odstawić.Zmniejszyć ciepło do średniego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Dodaj marchew, cebulę, czosnek, tymianek i pozostałe 1/2 łyżeczki soli do garnka. Doprawić pieprzem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i zaczną brązowieć, o 4 protokół. Wróć jagnięcinę i wszelkie nagromadzone soki do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
TymianekTymianek
JagnięcinaJagnięcina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
5
Dodać pastę pomidorową i wymieszać, aby pokryć jagnięcinę i warzywa. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż pasta pomidorowa nie będzie już surowa-degustacja, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
JagnięcinaJagnięcina
6
Dodaj wino i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż całkowicie odparuje, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
7
Posypać mąką i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż nie będzie już surowy-degustacja, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
1
Umieść prażoną kalarepę w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Dodać masło i proces do gładkiej, o 2 protokół. Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
3
Dodać żółtka i proces aż tylko włączone; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
4
Dodać groszek do nadzienia i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrochGroch
5
Przenieś nadzienie do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali i rozłóż na równą warstwę.Polewkę z kalarepy w dużych łyżkach upuść na nadzienie i rozłóż na równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalarepaKalarepa
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Piec, aż ciasto pasterza jest bulgotanie i zaczyna brązowieć na brzegach, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjmij naczynie do drucianego stojaka i pozostaw na 5 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn