Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj polewę ziemniaczaną: w dużym rondlu dodaj ziemniaki i czosnek i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, odkryte, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Drenaż.
4
Przenieść ziemniaki i czosnek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Dodać śmietanę, 1/4 szklanki bulionu, masło, sól i pieprz, i ubić na małej prędkości mikserem ręcznym, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste, o 1 do 2 protokół. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj pozostały 1/4 bulionu szklanki. Nie przesadzaj. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 10-calowe okrągłe naczynie do pieczenia sprayem nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i prawie chrupiące, o 7 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na talerz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodaj olej do kapieli na patelni i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i dopiero zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
5
Posypać cukrem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie karmelizować, o 3 protokół. Wymieszać wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż wołowina zacznie brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
WołowinaWołowina
6
Dodać marchew, groszek i czosnek i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i mąki i gotować, mieszając, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
7
Dodać piwo, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Gotować, mieszając drewnianą łyżką, i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, o 2 protokół
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Dodać ugotowany boczek, bulion, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i pieprz, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż sos zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
BulionBulion
SOSSOS
SólSól
9
Łyżkę mieszanki mięsa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Polewę ziemniaczaną rozłożyć równomiernie na mieszaninie wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
WołowinaWołowina
11
Piec, aż nadzienie jest gorące, polewa jest lekko rumiane, a krawędzie są bąbelkowe, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika i posypać serem. Wróć do piekarnika i piec jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Odstawić z piekarnika na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

42 łyżki roztopionego masłaboczek pokrojony w cienkie paskiboczek pokrojony w cienkie paski591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki4Spód: okruszki z herbatników grahammasło zmiękczonemasło zmiękczone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedo 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (odo 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (o1porcja startego parmezanumąka uniwersalnamąka uniwersalna2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno mielone świeże liście rozmarynudrobno mielone świeże liście rozmarynu2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone454papryka habaneroPomidory rzymskie, bez pestek i pokrojone w drobną kostkęPomidory rzymskie, bez pestek i pokrojone w drobną kostkę340papryka habaneropiwo jasne lub ciemnepiwo jasne lub ciemne21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony4largesziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowaneziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowane1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1warzywo (np. szpinak)sól, plus 1/2 łyżeczkisól, plus 1/2 łyżeczki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymiz migdałami (po 1,45 uncji), posiekanymi1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Szwajcarski lub Cheddartarty Szwajcarski lub Cheddar2Spód: okruszki z herbatników grahamDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw10ząbki czosnku całe, obraneząbki czosnku całe, obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn