Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj polewę ziemniaczaną: w dużym rondlu dodaj ziemniaki i czosnek i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, odkryte, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Czosnek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Drenaż.
4
Przenieść ziemniaki i czosnek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Czosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Dodać śmietanę, 1/4 szklanki bulionu, masło, sól i pieprz, i ubić na małej prędkości mikserem ręcznym, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste, o 1 do 2 protokół. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj pozostały 1/4 bulionu szklanki. Nie przesadzaj. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kwaśna śmietana
Ziemniak
Masło
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 10-calowe okrągłe naczynie do pieczenia sprayem nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i prawie chrupiące, o 7 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na talerz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
3
Dodaj olej do kapieli na patelni i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i dopiero zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sól
5
Posypać cukrem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie karmelizować, o 3 protokół. Wymieszać wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż wołowina zacznie brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Cukier
Wołowina
6
Dodać marchew, groszek i czosnek i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i mąki i gotować, mieszając, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Pomidorowa
Warzywa
Marchew
Czosnek
Mąka Uniwersalna
Groch
7
Dodać piwo, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Gotować, mieszając drewnianą łyżką, i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, o 2 protokół
Składniki, których będziesz potrzebować
Piwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Patelnia
8
Dodać ugotowany boczek, bulion, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i pieprz, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż sos zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Gotowany
Rozmaryn
Pieprz
Bulion
SOS
Sól
9
Łyżkę mieszanki mięsa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
10
Polewę ziemniaczaną rozłożyć równomiernie na mieszaninie wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Wołowina
11
Piec, aż nadzienie jest gorące, polewa jest lekko rumiane, a krawędzie są bąbelkowe, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
12
Wyjąć z piekarnika i posypać serem. Wróć do piekarnika i piec jeszcze 10 minut.