Ciasto pasterskie

Ciasto pasterskie
Shepherd ' s Pie może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 16G białka, oraz 26g tłuszczu. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ten przepis jest typowy dla kuchni szkockiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, pieprz, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Paleo Shepherd ' s Pie, Creamy Turkey Shepherd 's Pie (aka resztki Dziękczynienia Shepherd' s Pie!), oraz Ciasto Wiśniowe.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Przygotuj polewę ziemniaczaną: w dużym rondlu dodaj ziemniaki i czosnek i przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i gotować, odkryte, aż ziemniaki są przetargu widłowego, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Drenaż.
4
Przenieść ziemniaki i czosnek do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Dodać śmietanę, 1/4 szklanki bulionu, masło, sól i pieprz, i ubić na małej prędkości mikserem ręcznym, aż ziemniaki będą lekkie i puszyste, o 1 do 2 protokół. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, dodaj pozostały 1/4 bulionu szklanki. Nie przesadzaj. Przykryć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 10-calowe okrągłe naczynie do pieczenia sprayem nonstick.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać boczek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i prawie chrupiące, o 7 do 8 protokół. Łyżką szczelinową przełożyć boczek na talerz; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
3
Dodaj olej do kapieli na patelni i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę i 1/2 łyżeczki soli i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie bardzo miękka i dopiero zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
SólSól
5
Posypać cukrem i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zacznie karmelizować, o 3 protokół. Wymieszać wołowinę i gotować, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu, aż wołowina zacznie brązowieć, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
CukierCukier
WołowinaWołowina
6
Dodać marchew, groszek i czosnek i gotować, mieszając, aż warzywa zaczną mięknąć, o 5 protokół. Wymieszać w pasty pomidorowej i mąki i gotować, mieszając, aż dobrze wymieszane, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
GrochGroch
7
Dodać piwo, doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Gotować, mieszając drewnianą łyżką, i skrobanie się rumiane kawałki z dna patelni, o 2 protokół
Składniki, których będziesz potrzebować
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
8
Dodać ugotowany boczek, bulion, rozmaryn, 1/2 łyżeczki soli i pieprz, i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż sos zgęstnieje, o 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek GotowanyBoczek Gotowany
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
BulionBulion
SOSSOS
SólSól
9
Łyżkę mieszanki mięsa do przygotowanego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
10
Polewę ziemniaczaną rozłożyć równomiernie na mieszaninie wołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
WołowinaWołowina
11
Piec, aż nadzienie jest gorące, polewa jest lekko rumiane, a krawędzie są bąbelkowe, o 35 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjąć z piekarnika i posypać serem. Wróć do piekarnika i piec jeszcze 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
13
Odstawić z piekarnika na 10 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
14
Posypać natką pietruszki i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać

Składniki

42 łyżki roztopionego masłaboczek pokrojony w cienkie paskiboczek pokrojony w cienkie paski591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweKawałki warzyw wielkości kęsaKawałki warzyw wielkości kęsa1Batoniki toffi Heathkiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamasło zmiękczonemasło zmiękczone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedo 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (odo 3 średnich marchwi, grubo posiekanych, (o12 łyżeczki czosnku w proszkumąka uniwersalnamąka uniwersalna23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekane świeże liście pietruszkiposiekane świeże liście pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno mielone świeże liście rozmarynudrobno mielone świeże liście rozmarynu2ząbki czosnku, mieloneząbki czosnku, mielone4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni1 łyżeczka nasion kopru włoskiego, 1/3 dłoni3401 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.piwo jasne lub ciemnepiwo jasne lub ciemne21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula posiekanacebula posiekana1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek mrożony, rozmrożonygroszek mrożony, rozmrożony4largesziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowaneziemniaki w Kolorze russet, obrane i ćwiartowane1Batoniki toffi Heathpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórekpokrojony w kostkę chleb czerstwy (kostki 1/2 cala), bez skórek1Batoniki toffi Heathsól, plus 1/2 łyżeczkisól, plus 1/2 łyżeczki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty Szwajcarski lub Cheddartarty Szwajcarski lub Cheddar23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw10ząbki czosnku całe, obraneząbki czosnku całe, obrane
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia15
Magazyn