Ciasto owsiane z ciepłym mieszanym kompot jagodowym i śmietaną
Ciasto owsiane z ciepłym mieszanym kompot jagodowym i Skrzepłą śmietaną wymaga z grubsza 2 godziny i 5 minut od początku do końca. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Udaj się do sklepu i odebrać sody oczyszczonej, krem, brązowy cukier, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Sprawdza się jako tani deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki super. Podobne przepisy to Fan Favorite Triple Berry Cheesecake Cupcakes with Sour Cream Glaze, Mixed Berry Compot, Fresh bit Cream, Graham Cracker Crust, Angel Food Cake z mieszanym kompot jagodowym, oraz Pięciominutowe ciasto z lodami waniliowymi z ciepłym kompot z jagód.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. masło i mąka 9-calowa patelnia do pieczenia.
Umieścić owies w misce, zalać wrzącą wodą i pozostawić do namoczenia przez 30 minut.
Mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i sól przesiać na woskowanym papierze.
Masło i cukry umieścić w misce miksera wyposażonego w przystawkę do łopatek i wymieszać, aż będzie lekkie i puszyste.
Dodać jajka, po kolei i wymieszać, aż będą gładkie.
Dodać namoczony owies i wymieszać do momentu włączenia.
Dodaj suche składniki i wymieszać, aż tylko połączone. Zeskrobać ciasto równomiernie na przygotowaną patelnię i piec w piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami, około 35 do 40 minut.
Umieścić na blasze do pieczenia i ostudzić przez 40 minut; to ciasto najlepiej podawać na ciepło.
Podawać ciasto zwieńczone niektóre z ciepłym kompot jagodowy i dużą łyżką skrzepłej śmietany.
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1 1/2 szklanki świeżego soku pomarańczowego plus 2 łyżeczki
1 fasola waniliowa, split
1 szklanka świeżych borówek
1 szklanka świeżych jeżyn
2 szklanki świeżych malin
Do kompot: rozpuścić skrobię kukurydzianą w 2 łyżeczki soku pomarańczowego. Odstawić.
Połączyć 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego, miód i fasola wanilii w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, niech gotować przez 2 protokół lub aż miód całkowicie się rozpuści.
Dodać jagody i jeżyny i gotować przez 2 minuty.
Dodać skrobię kukurydzianą i gotować, aż mieszanina lekko zgęstnieje, o 2 protokół.
Zdjąć z ognia i złożyć maliny. Odrzuć fasolę wanilii.