Ciasto orzechowo-przyprawowe z lukrem karmelowym
Need a deser wegetariański? Ciasto orzechowo-przyprawowe z lukrem karmelowym może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.13 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 558 kalorii. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Mieszanka sody oczyszczonej, mąki, cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto orzechowe z lukrem klonowym, Ciasto marchewkowo-przyprawowe z lukrem karmelowym, oraz Pecan Spice Layer Cake with Cream Cheese Frosting dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło i lekko mąki dwa 8-calowe okrągłe patelnie ciasto. W średniej misce ubić mąkę, sodę oczyszczoną, sól, cynamon i ziele angielskie.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło, aż kremowy.
Dodać cukier i ubić do puszystej.
Dodać żółtka i ubić do wymieszania, następnie ubić w maślance. Przy niskiej prędkości ubić suche składniki. Ubić dżem i posiekane orzechy pekan, aż się połączą.
W czystej misce ze stali nierdzewnej, za pomocą czystych ubijaczy, ubijaj białka ze średnią prędkością, aż staną się pieniste. Zwiększ prędkość do wysokości i bij, aż utworzą się sztywne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż ubite białka do ciasta.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni i wygładzić powierzchnie.
Piec ciasta w środku piekarnika przez 30 minut, lub do wykałaczki włożonej do centrów wychodzi czysty.
Niech ciasto ostygnie w patelniach przez 10 minut, a następnie przekręcić je na stojaku z drutu i ostudzić całkowicie.
Ułóż 1 ciasto na talerzu i rozprowadź cienką warstwą lukru karmelowego. Wierzch z drugim tortem i rozprowadzić z pozostałym lukrem.
Udekoruj ciasto połówkami orzechów pekan.