Ciasto Orzechowo-Marchewkowe
Ciasto orzechowo-marchewkowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 484 kalorie. Ten przepis służy 12. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, pekany, mąkę tortową i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Bułka z orzechami i marchewką, Ciasto Orzechowo-Marchewkowe Bundt, oraz Ciasto Marchewkowe Jabłkowo-Orzechowe.
Instrukcje
W średnim rondlu zagotować marchewkę i 1 szklankę wody. Przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować 15 minut lub do miękkości. Nie drenować.
Mieszanka marchwi proces w blenderze lub robocie kuchennym, aż gładka, zatrzymując się zeskrobać w dół boki. Odmierz 1 szklankę puree i odstaw na bok.
Masło i cukry ubić na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż do wymieszania.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Mąkę tortową połączyć z 4 dodatkami.
Połącz puree z marchwi, maślankę i wanilię. Stopniowo dodawaj mieszaninę mąki do mieszaniny masła na przemian z mieszaniną marchwi, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z małą prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać z orzechami pekan. Łyżka ciasto do nasmarowanej i mąki 13-x 9-calowy patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 45 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
Posmarować lukrem z serem cytrusowym.
Uwaga: ciasto można równomiernie rozłożyć na 3 nasmarowane i posypane mąką okrągłe patelnie do ciast o średnicy 9 cali.
Piec w 350' przez 30 minut lub aż drewniane pick wstawiony w centrum wychodzi czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; wyjąć z patelni i schłodzić na stojakach z drutu.
Rozłóż lukier z serem cytrusowym między warstwami oraz na wierzchu i bokach ciasta.