Ciasto orzechowo-jabłkowe streusel
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego repertuaru, ciasto orzechowo-jabłkowe streusel może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 536 kalorii, 6G białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 42 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz blanszowane orzechy laskowe, masło, jajka i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Z łyżeczką wynik 31%, to danie nie jest tak ogromne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Deser Orzechowo-Jabłkowy Streusel, Deser Orzechowo-Jabłkowy Streusel, oraz Ciasto kawowe z jabłkami Streusel (polewa orzechowa Streusel).
Instrukcje
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Masło dwie 20cm puszki kanapki i linii z non-stick papieru do pieczenia. W dużej misce, pokonać wszystkie składniki ciasta razem, aż masz gładkie, miękkie ciasto.
Podzielić mieszaninę między puszki, wygładzić powierzchnię za pomocą szpatułki lub tylnej części łyżki. Gdy ciasto mix jest na patelni, wbić do niego grube plastry z 4 obrane i rdzeń małe jabłka jedzenia (Coxs są idealne). Następnie piec przez około 30 minut (w połowie pieczenia dodać mieszankę streusel na wierzchu jednego z ciast, patrz następny krok poniżej), aż ciasto uzyska złoty kolor i po naciśnięciu wróci do formy. Obrócić na stojak chłodzący i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W międzyczasie z grubsza zetrzyj lekki cukier muscovado, mąkę i masło.
Wymieszać z grubsza posiekanymi blanszowanymi orzechami laskowymi. W połowie pieczenia, posypać mieszankę streusel na wierzchu jednego z ciast.
Aby zrobić nadzienie, ubij masło, aż będzie gładkie i kremowe, a następnie stopniowo ubijaj w cukrze pudrze. Beat w ekstrakcie z wanilii, jeśli go używasz.
Rozłóż śmietanę Na spodzie biszkoptu, który nie ma streusel na górze i kanapki dwie połówki ciasta. Przechowywać w szczelnym pojemniku i jeść w ciągu 2 dni.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Ciasto świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.