Ciasto Orzechowe Z Ricottą
Ciasto Orzechowe Z Ricottą może być dobrym przepisem na poszerzenie Twojej kolekcji deserów. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka, 43 g tłuszczu i łącznie 601 kalorii. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,49 USD za porcję. Ten przepis z Taste of Home wymaga migdałów, konfitury morelowej, cukru i moreli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Tort z orzechami ricotta, Tort z orzechami ricotta i Krem z ricottą, oliwkami i orzeszkami pinii.
Instrukcje
W małej misce wymieszaj bułkę tartą i masło; dociśnij spód i boki nienasmarowanej płyty 9-calowej. talerz do ciasta.
Piec w temperaturze 375° przez 6-8 minut lub do momentu, aż skórka lekko się zarumieni; ostudzić na drucianej kratce.
Rozłóż konfiturę na cieście.
W dużej misce ubij ricottę, cukier i wanilię na gładką masę. Dodać czekoladę, posiekane migdały i morele. Dodać bitą śmietanę. Wlać łyżką do skorupy.
Posypać płatkami migdałów. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Riesling Snake River Late Harvest z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Riesling z późnych zbiorów Snake River]()
Riesling z późnych zbiorów Snake River
Wytwarzane z winogron pozostawionych na winorośli w naszej posiadłości Arena Valley Vineyard, Late Harvest Riesling jest naszym oryginalnym winem deserowym. Nasz 2011 ma limonkowy aromat z nutą minerałów i miodowym finiszem. Ciesz się tym winem do deserów na bazie owoców lub jako orzeźwiający aperitif.