Ciasto Orzechowe

Ciasto Orzechowe
Pecan Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 7G białka, oraz 39g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, masło, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe.

Instrukcje

1
Wyrobić ciasto ręcznie: w średniej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Używając palców, pracy masło do suchych składników, aż będzie przypominał żółtą mączkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości fasoli. (Jeśli mieszanina mąki / masła ogrzewa się, przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przystąpieniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana żółtaMąka Kukurydziana żółta
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać jajko i wymieszać ciasto razem widelcem lub ręcznie w misce. Jeśli ciasto jest suche, posypać do łyżki więcej zimnej wody na mieszaninie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Alternatywnie, zrobić ciasto w robocie kuchennym. W maszynie wyposażonej w metalowe ostrze, mieszaj mąkę, cukier i sól do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Dodać masło i pulsować, aż będzie przypominał żółtą mączkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości fasoli, około 10 razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana żółtaMąka Kukurydziana żółta
MasłoMasło
5
Dodaj jajko i pulse 1 do 2 razy; nie pozwól, aby ciasto tworzyło się w kulce w maszynie. (Jeśli ciasto jest bardzo suche dodać do łyżki więcej zimnej wody.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
JajkoJajko
6
Wyjmij miskę z maszyny, Usuń ostrze i przynieś ciasto ręcznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Uformować ciasto na dysk, owinąć folią i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta w 12-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
9
Przenieść ciasto do 9-calowej patelni pie i przyciąć krawędzie, pozostawiając o dodatkowy cal wisi nad krawędzią. Wsuń zwisające ciasto pod siebie, aby utworzyć grubą krawędź, która jest równa z krawędzią. Flet krawędzi zgodnie z życzeniem. Zamrozić skorupkę ciasta na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma PieForma Pie
10
Ustaw oddzielne regały w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Umieść kawałek papieru pergaminowego lub folii na skorupie ciasta i wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
11
Piec na blasze do pieczenia na środkowym stojaku, aż ciasto zostanie ustawione, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
12
Wyjmij z piekarnika i podnieś boki pergaminu, aby usunąć fasolę. Kontynuuj pieczenie, aż skorupa ciasto jest lekko złoty kolor, o 10 więcej minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
FasolaFasola
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
13
Podczas pieczenia skorupy zrobić nadzienie: w średnim rondlu, połączyć masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany, i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i stale mieszając, nadal gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
MasłoMasło
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
14
Zdjąć z ognia i wymieszać z orzechami, bourbonem i wanilią. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia lekko, o 5 protokół. (Jeśli skorupa ostygła, należy ją włożyć do piekarnika na 5 minut, aby się ogrzała.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)Whisky Bourbon (zalecane: Maker's Mark)
WaniliaWanilia
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
15
Ubite jajka ubić do nadzienia, aż będą gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
16
Umieścić skorupę ciasta na patelni i wlać nadzienie do gorącej Skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
Piec na dolnej półce piekarnika, aż krawędzie są ustawione, ale środek jest jeszcze nieco luźne, o 40 do 45 protokół. (Jeśli krawędzie stają się bardzo ciemne, przykryj je folią aluminiową w połowie procesu pieczenia.) Schłodzić na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
18
Podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Możesz spróbować odprężyć Rieslinga. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 10 dolarów za butelkę.
RELAX Riesling
RELAX Riesling
Z winnic regionu winiarskiego Mozela te Riesling winogrona dojrzewają w łupkach i glebie mineralnej i są zbierane w oparciu o ich optymalny smak i dojrzałość. Wino fermentowane na zimno w zbiornikach ze stali nierdzewnej zapewnia naturalną kwasowość, zapewniając idealną równowagę, która jest odświeżająco rześka i pozostawia podlewanie na więcej.RELAX Riesling jest sfermentowany lekko wytrawny ze wspaniałym owocowym bukietem i intensywnymi smakami jabłek i brzoskwiń z nutą cytrusów.RELAX Riesling jest pyszny sam w sobie! Ale idealnie pasuje do różnych potraw, od grillowanych owoców morza i drobiu po pikantne dania azjatyckie i świeże sałatki.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn