Ciasto Orzechowe
Pecan Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 644 kalorie, 7G białka, oraz 39g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 51 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, masło, sól, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mini Chocolate Pecan Pie Sernik, Placek Maślany, oraz Ciasto Wiśniowe.
Instrukcje
Wyrobić ciasto ręcznie: w średniej misce wymieszać mąkę, cukier i sól. Używając palców, pracy masło do suchych składników, aż będzie przypominał żółtą mączkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości fasoli. (Jeśli mieszanina mąki / masła ogrzewa się, przechowywać w lodówce przez 10 minut przed przystąpieniem.)
Dodać jajko i wymieszać ciasto razem widelcem lub ręcznie w misce. Jeśli ciasto jest suche, posypać do łyżki więcej zimnej wody na mieszaninie.
Alternatywnie, zrobić ciasto w robocie kuchennym. W maszynie wyposażonej w metalowe ostrze, mieszaj mąkę, cukier i sól do połączenia.
Dodać masło i pulsować, aż będzie przypominał żółtą mączkę kukurydzianą zmieszaną z kawałkami masła wielkości fasoli, około 10 razy.
Dodaj jajko i pulse 1 do 2 razy; nie pozwól, aby ciasto tworzyło się w kulce w maszynie. (Jeśli ciasto jest bardzo suche dodać do łyżki więcej zimnej wody.)
Wyjmij miskę z maszyny, Usuń ostrze i przynieś ciasto ręcznie.
Uformować ciasto na dysk, owinąć folią i przechowywać w lodówce, aż dokładnie schłodzone, co najmniej 1 godzinę.
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj ciasto wałkiem do ciasta w 12-calowe koło o grubości około 1/8 cala.
Przenieść ciasto do 9-calowej patelni pie i przyciąć krawędzie, pozostawiając o dodatkowy cal wisi nad krawędzią. Wsuń zwisające ciasto pod siebie, aby utworzyć grubą krawędź, która jest równa z krawędzią. Flet krawędzi zgodnie z życzeniem. Zamrozić skorupkę ciasta na 30 minut.
Ustaw oddzielne regały w środkowej i dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 400 stopni F. Umieść kawałek papieru pergaminowego lub folii na skorupie ciasta i wypełnij suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec na blasze do pieczenia na środkowym stojaku, aż ciasto zostanie ustawione, około 20 minut.
Wyjmij z piekarnika i podnieś boki pergaminu, aby usunąć fasolę. Kontynuuj pieczenie, aż skorupa ciasto jest lekko złoty kolor, o 10 więcej minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350 stopni F.
Podczas pieczenia skorupy zrobić nadzienie: w średnim rondlu, połączyć masło, brązowy cukier, syrop kukurydziany, i sól. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu i stale mieszając, nadal gotować przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i wymieszać z orzechami, bourbonem i wanilią. Odstawić mieszaninę do ostygnięcia lekko, o 5 protokół. (Jeśli skorupa ostygła, należy ją włożyć do piekarnika na 5 minut, aby się ogrzała.)
Ubite jajka ubić do nadzienia, aż będą gładkie.
Umieścić skorupę ciasta na patelni i wlać nadzienie do gorącej Skórki.
Piec na dolnej półce piekarnika, aż krawędzie są ustawione, ale środek jest jeszcze nieco luźne, o 40 do 45 protokół. (Jeśli krawędzie stają się bardzo ciemne, przykryj je folią aluminiową w połowie procesu pieczenia.) Schłodzić na stojaku.
Podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej.