Ciasto niespodzianka jesienna
Przepis na Autumn Surprise Pie można przygotować w około 1 godzinę i 15 minut . Ten przepis wegetariański lacto ovo jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 78 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 225 kalorii . 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewielu osobom ten deser naprawdę się podobał. Jeśli masz pod ręką sól, masło, ocet jabłkowy i kilka innych składników, możesz go zrobić. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Autumn Apple Pie , Chocolate Bread Pudding With Pears Surprise i Ultimate "Surprise" Oreo N' Chocolate Chip Cookie Fudge Brownie Cups .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól. Dodaj pokrojone masło, aż mieszanka będzie przypominać grube okruszki.
Wymieszaj mleko z octem; stopniowo dodawaj do mieszanki kruszonkowej, mieszając widelcem, aż ciasto utworzy kulę.
Podziel ciasto na dwie kule, jedną nieco większą od drugiej. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą kulę, aby pasowała do 9-calowej formy do ciasta. Posmaruj formę do ciasta sprayem do pieczenia; przełóż ciasto na formę.
W dużej misce wymieszaj jabłka, gruszki i rodzynki.
Wymieszaj 1/2 szklanki cukru, mąkę, cynamon, gałkę muszkatołową i goździki; dodaj do mieszanki owocowej i wymieszaj.
Posyp ekstraktem; dobrze wymieszaj. Nałóż na spód ciasta.
Rozwałkuj pozostałe ciasto; zrób kratkę. Przytnij, uszczelnij i pofaluj brzegi.
Posmaruj kratkę białkiem jaja, posyp resztą cukru.
Piec w temperaturze 425° przez 15 minut. Zmniejsz temperaturę do 350°; piecz 30-35 minut dłużej lub do momentu, aż skorupa będzie złota, a nadzienie bulgoczące. Ostudzić na kratce.