Ciasto naleśnikowe z lukrem z awokado
Ciasto naleśnikowe z lukrem z awokado może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 1,99 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 33g tłuszczu i w sumie 1560 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork wymaga cukru, cukru pudru, jajek i masła. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 58%. Podobne przepisy obejmują Ciasto naleśnikowe z lukrem klonowym, Mini ciasto marchewkowe stosy naleśników z lukrem z serka śmietankowego, oraz Wegańskie ciasto czekoladowe z lukrem z awokado.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Umieść wszystkie składniki w misce i dobrze wymieszaj, aby połączyć.
Przechowywać w hermetycznym pojemniku do 3 miesięcy.
Podgrzej patelnię elektryczną lub patelnię do 350 stopni.
Umieść masło, jajka i maślankę w misce i wymieszaj, aby połączyć.
Wlej to na 2 szklanki mieszanki naleśnikowej, która znajduje się w osobnej misce i ubij tylko do połączenia. Nie próbuj usuwać wszystkich grudek.
Gdy patelnia lub patelnia będą gorące, użyj dużego naczynia do lodów, aby nabrać ciasto na patelnię. Gotuj przez 2-3 minuty lub na złoty kolor, odwróć i gotuj przez kolejne 2-3 minuty.
Przenieś do stojaka chłodzącego, aby go przytrzymać. Powtarzaj, aż całe ciasto zostanie użyte. Będziesz miał 10-12 naleśników.
Umieść awokado i sok z cytryny w misce miksera stojącego wyposażonego w nasadkę do trzepaczki i ubijaj, aż rozjaśni się kolor, około 2-3 minuty.
Dodawaj po trochu cukier puder i ubijaj do uzyskania gładkości.
Dodaj ekstrakt z cytryny i wymieszaj, aby połączyć.
Połóż niewielką odrobinę lukru na talerzu i ułóż na nim jeden z naleśników. Służy jako kotwica do utrzymywania ciasta na miejscu.
Rozłóż około 1/4 szklanki lukru na naleśniku. Ułóż kolejny naleśnik i powtarzaj, aż uzyskasz 6 warstw. W razie potrzeby zamroź górę i boki lukrem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.