Ciasto Na Zakwasie Czarny Las

Ciasto Na Zakwasie Czarny Las
Kwaśny czarny Las ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 761 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka kirsch, czekolady, czekolady i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to eggless Czarny Las ciasto, jak zrobić Czarny Las ciasto, Tort Czarny Las, oraz Tort Czarny Las II.

Instrukcje

1
W dużej misce do mieszania, połączyć zakwas starter, mleko i mąkę. Przykryć i pozostawić do siedzenia w temperaturze pokojowej na 8-24 godziny.Po 8 do 24 godzin Rozgrzej piekarnik do 350 Stopni Fahrenheita. Dobrze nasmaruj dwie 8-calowe okrągłe lub 7-calowe kwadratowe patelnie na ciasto.Zeskrobać ciasto na zakwasie do miski miksera elektrycznego (lub chwycić ulubioną drewnianą łyżkę, aby wymieszać ręcznie).
Składniki, których będziesz potrzebować
Przystawka Do ZakwasuPrzystawka Do Zakwasu
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
2
Dodać cukier trzcinowy, olej kokosowy i wanilię i wymieszać na małej prędkości. Zwiększ prędkość do średnio-niskiej i dodaj jajka po kolei. Zmniejsz prędkość do niskiej i dodaj sól morską, sodę oczyszczoną i czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka Pomarańczowa Lub Cukier PomarańczowyPosypka Pomarańczowa Lub Cukier Pomarańczowy
Olej KokosowyOlej Kokosowy
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Wymieszać tylko do jednolitego, skrobanie boki miski w razie potrzeby. Jeśli ciasto jest bardzo grube, dodaj kilka łyżek mleka, aby je rozrzedzić. Zeskrobać ciasto na przygotowane Patelnie i piec przez 20-30 minut lub aż Drewniany szaszłyk włożony w środek wyjdzie czysty. Schłodzić przez co najmniej 10 minut na patelni przed odwróceniem na stojak chłodzący.Gdy ciasto ostygnie, przygotuj syrop namaczany i bitą śmietanę wiśniową. W małym rondlu, połączyć wodę z cukrem i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać. Odstawić do ostygnięcia do pokoju temperature.To przygotować bitą śmietanę, schłodzić miskę miksera elektrycznego w lodówce lub zamrażarce lub napełniając ją lodowatą wodą przez kilka minut, a następnie dokładnie wysuszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Do miski z kirschem i ekstraktem z wanilii umieścić trzy kubki gęstej śmietany i ubić z dużą prędkością za pomocą nasadki ubijającej, aż pojawią się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)(polecane: Pillsbury Grands! Biscuits)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
KirschKirsch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Wyjąć trzy czwarte mieszaniny i rezerwy w lodówce do warstwy z ciasta. Ubić pozostały krem do jędrnych szczytów. Łyżka do worka rurowego i refrigerate.To złożyć ciasto, pokroić każdy schłodzone ciasto poziomo, aby utworzyć w sumie cztery cienkie warstwy. Zapisz jedną z dolnych warstw, aby użyć jako górną warstwę, ponieważ jest płaska i gładka z jednej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
7
Umieść jedną warstwę na talerzu i obficie posmaruj ją odrobiną namoczonego syropu. Łyżka na jednym lub dwóch dużych dollopach schłodzonej bitej śmietany (ok. 1/2 szklanki) i równomiernie rozprowadzić. Jedną trzecią wiśni rozsypać na śmietanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
8
Na wierzchu umieścić kolejną warstwę ciasta i delikatnie docisnąć. Powtórz tak jak w poprzedniej warstwie z syropem do namaczania, bitą śmietaną i wiśniami, a następnie zrób to ponownie z trzecią warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
9
Umieść ostatnią czwartą warstwę ciasta na wierzchu, upewniając się, że płaska strona warstwy jest zwrócona do góry. Namoczyć pozostałym syropem i rozłożyć pozostałą bitą śmietanę na wierzchu i bokach ciasta.Rozrzuć tartą lub zwiniętą czekoladę na górze i bokach, jak chcesz. Na koniec ułóż mocny krem w rozety wokół krawędzi wierzchu ciasta i umieść wisienkę na każdej rozecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Pieczenie Czekoladowych LokówPieczenie Czekoladowych Loków
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
10
Podawać natychmiast lub przechowywać w lodówce do trzech godzin. Pod względem smaku ciasto jest jeszcze lepsze następnego dnia, ale bita śmietana opadnie w ciągu kilku godzin, więc ze względu na prezentację podawaj w ciągu kilku godzin od złożenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn