Ciasto Mus Jabłkowy Rum-Rodzynki

Ciasto Mus Jabłkowy Rum-Rodzynki
Ciasto mus jabłkowy Rum-rodzynki wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Ten deser ma 252 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, rodzynki, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Jabłkowe Z Rodzynkami, Ciasto jabłkowo-orzechowe z rodzynkami dla # BundtBakers, oraz Ciasto jabłkowo-rodzynkowe z lukrem karmelowym.

Instrukcje

1
Umieścić wszystkie rodzynki w małej misce z rumem i odstawić na noc lub co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x13-calowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
W dużej misce ubij masło i cukier mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, wymieszać z musem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus JabłkowyMus Jabłkowy
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W innej misce wymieszaj mąki, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i kakao. Stopniowo dodawać mąkę do ciasta, mieszając aż do pełnego włączenia. Wymieszać rodzynki, wraz z każdym rumem, który nie został wchłonięty, i orzechy włoskie. Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
RodzynkiRodzynki
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tester włożony w środek ciasta wyjdzie czysty, około 25 minut. Cool on wire rack.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje15
Ocena Zdrowia1
Magazyn