Ciasto mus jabłkowy Rum-rodzynki wymaga ok. 1 godzina i 50 minut od początku do końca. Ten przepis służy 15. Ten deser ma 252 kalorie, 4G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką cukier, rodzynki, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Jabłkowe Z Rodzynkami, Ciasto jabłkowo-orzechowe z rodzynkami dla # BundtBakers, oraz Ciasto jabłkowo-rodzynkowe z lukrem karmelowym.
Instrukcje
1
Umieścić wszystkie rodzynki w małej misce z rumem i odstawić na noc lub co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rodzynki
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Tłuszcz i mąka 9x13-calowa patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
3
W dużej misce ubij masło i cukier mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste. Ubić jajka po kolei, wymieszać z musem jabłkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mus Jabłkowy
Masło
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
W innej misce wymieszaj mąki, skrobię kukurydzianą, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i kakao. Stopniowo dodawać mąkę do ciasta, mieszając aż do pełnego włączenia. Wymieszać rodzynki, wraz z każdym rumem, który nie został wchłonięty, i orzechy włoskie. Ciasto przełożyć na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Cynamon
Rodzynki
Orzechy Włoskie
Gałka Muszkatołowa
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sól
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Patelnia
5
Piec w nagrzanym piekarniku, aż tester włożony w środek ciasta wyjdzie czysty, około 25 minut. Cool on wire rack.