Ciasto miętowe z polewą czekoladową
Peppermint Fudge Pie to deser dla 8 osób. Za 86 centów za porcję przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 412 kalorii . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Dzięki temu przepisowi święta będą jeszcze bardziej wyjątkowe. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka mleka, pianek, cukierków miętowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 2 godzin i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Peppermint White Chocolate Fudge , No Bake Peppermint Pie i Fudge Pie with Salted Caramel Sauce .
Instrukcje
Połącz ciasteczka i roztopione masło lub margarynę. Wciśnij do 9-calowej formy do ciasta.
Piec w temperaturze 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita) przez 10 minut. Ostudzić.
Włóż 3 szklanki pianek do kąpieli wodnej.
Dodaj mleko i gotuj, aż mieszanka się rozpuści i zgęstnieje. Schłodź w lodówce przez około 15 minut.
W innej misce ubij śmietanę. Wymieszaj z pokruszonymi cukierkami i pozostałą 1 szklanką pianek. Wymieszaj mieszankę bitej śmietany z roztopioną i schłodzoną mieszanką pianek.
Wlać na spód ciasta i dobrze schłodzić przed podaniem.