Ciasto Mięsne Z Ziemniakami
Ciasto mięsne z ziemniakami zajmuje od początku do końca około 1 godziny. Z tego przepisu składają się 4 porcje zawierające 449 kalorii, 19 g białka i 6 g tłuszczu każda. Za 1,5 dolara za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Jeśli masz pod ręką skondensowany krem z zupy grzybowej, bułkę tartą, kukurydzę i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 75% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy to Zapiekanka z klopsami ziemniaczanymi, Zapiekanka z klopsami ziemniaczanymi i Ciasto pasterskie ze słodkimi ziemniakami.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż wołowinę, cebulę i czosnek na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe; odpływ. Schłodzić przez 5 minut. W dużej misce wymieszaj jajko, sos Worcestershire, bułkę tartą, sól i pieprz. Wymieszać masę mięsną.
Przenieść do natłuszczonej formy o średnicy 13 cali. x 9 cali naczynie do pieczenia. W drugiej dużej misce wymieszaj kukurydzę, groszek, zupę i mleko.
Rozłóż na mieszance mięsnej. Na wierzch połóż puree ziemniaczane.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375°C przez 35 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia.