Ciasto miodowo-Masłowe
Ciasto maślane z miodem może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 525 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka cukru, ekstrakt z wanilii, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto miodowo-Masłowe, Ciasto Miodowo-Masłowe, oraz Masło orzechowe ciasto maślane miodowe z czekoladą-masło orzechowe Streusel.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowy patelni Bundt. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać. Odstawić.
W dużej misce, śmietany razem masło i cukier, aż lekkie i puszyste.
Dodać jajka po kolei, dobrze ubijając z każdym dodatkiem, następnie wymieszać z wanilią.
Dodać mieszankę mąki na przemian z kwaśną śmietaną; beat dobrze.
Połowę ciasta rozprowadzić na przygotowanej patelni.
Wymieszać cynamon i 1 szklankę cukru.
Posypać większość z niego na ciasto na patelni.
Rozłóż resztę ciasta na patelnię i posyp pozostałą mieszaninę cukru na wierzch.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 60 do 70 minut, lub aż wykałaczka włożona do ciasta wyjdzie czysta. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut, a następnie odwróć na stojak z drutu, aby całkowicie ostygnąć.