Ciasto Miodowe I
Ciasto miodowe może być tylko deserem, którego szukasz. Za 54 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 5G białka, oraz 8G tłuszczu. 8 osób próbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezmleczne i lakto ovo Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Mieszanka miodu, mielonego ziela angielskiego, mąki i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 27%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Bezglutenowe miodowe ciasto kukurydziane z kompotem Truskawkowym + bitą śmietaną miodową, Ciasto miodowe z miodem Pecan Caramel, oraz Ciasto czekoladowo-miodowe z polewą czekoladowo-miodową.
Instrukcje
Wymieszaj kawę w gorącej wodzie, a następnie ostudź.
W dużej misce ubij żółtka z cukrem na kremową konsystencję.
Dodaj olej, a następnie miód, ubijając po każdym dodaniu. Ubijaj, aż masa będzie gładka i kremowa.
Przesiej, a następnie odmierz 3 szklanki mąki.
Połącz z solą, proszkiem do pieczenia, sodą oczyszczoną i przyprawami.
Dodaj te suche składniki na przemian z kawą do mieszanki miodu, mieszając tylko do wymieszania. Nie przesadzaj.
Białka ubić na sztywno. Złóż trzy dodatki do ciasta.
Wlać do 2 natłuszczonych 8-calowych kwadratowych patelni.
Piecz w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 35 do 40 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto miodowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.