Ciasto migdałowo-marchewkowe
Jeśli 88 centów za porcję spada w budżecie, ciasto migdałowe i marchewkowe może być wybitny bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 355 kalorii. Ten przepis służy 10. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, cukier granulowany, marchewkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ciasto marchewkowo-migdałowe, Ciasto Marchewkowo-Migdałowe, oraz Ciasto marchewkowe Whoopie placki w / Migdałowy krem ser lukier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie masło i mąkę 10-calowy springform lub żłobione ciasto patelni. Toast migdały na blasze do pieczenia obręczy przez około 8 protokół, lub do lekko rumiane.
Przenieść migdały do dużego talerza do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
W dużej misce, widelcem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, skórką z cytryny i szczyptą soli. W maszynce zmielić prażone migdały z cukrem na drobny proszek; nie pozwól, aby orzechy zamieniły się w pastę.
Dodaj proszek migdałowy do mieszaniny mąki w misce.
Dodaj marchew do procesora i wir, aż bardzo drobno posiekane; dodaj je do miski.
Dodaj żółtka do miski i mieszaj, aż się zmiksują.
W dużej misce ze stali nierdzewnej ubij białka ze szczyptą soli, aż utrzymają mocne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki wymieszaj jedną trzecią białek w mieszaninie marchwi, aby ją poluzować, a następnie delikatnie złóż pozostałe białka, aż ciasto zostanie dokładnie wymieszane.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez 30 minut, lub aż ciasto jest po prostu zestaw.
Ciasto przełożyć do stelaża i lekko ostudzić na patelni. Rozpakuj ciasto na naczynie do serwowania. Tuż przed podaniem przesiać cukier na wierzch.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.