Ciasto migdałowe z prażonym ananasem i kremem waniliowym
Ciasto migdałowe z prażonym ananasem i kremem waniliowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,76 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu waniliowego, cukier puder, blanszowane migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 44%. Spróbuj Waniliowy prażony ananas z bitą śmietaną kokosową, Prażony rumem ananas z cukrem pekan z lodami z fasoli waniliowej, oraz Ciasto migdałowe z serkiem śmietankowym, Ganache i nadzieniem ze świeżych truskawek, lukrem waniliowym i różowym kremówką dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9x5x3-calowy metalowy bochenek patelni. Migdały drobno zmielić z mąką, sodą oczyszczoną i solą w procesorze. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i masło w dużej misce, aż do wymieszania. Ubić w jajkach, 1 na raz, tylko do mieszania. Wymieszać ze śmietaną, skórką cytryny i ekstraktem z migdałów. Mieszać w mieszaninie mąki tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Soda Oczyszczona
Skórka Z Cytryny
Kwaśna śmietana
Migdały
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Jajko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Patelnia Bochenkowa
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni; gładki wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Piec ciasto, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, około 38 minut. Schłodzić na stojaku 15 minut; turn out cake. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Owinąć w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Przewiń rozpakowane ciasto lekko w kuchence mikrofalowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikrofalówka
Piekarnik
1
Wymieszać wszystkie składniki w małej misce. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Umieść ananasa w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
3
Ubij brązowy cukier, 1/3 szklanki soku ananasowego, goździki i cynamon w małej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Ananasowy
Brązowy Cukier
Cynamon
Goździki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
4
Wlać mieszaninę soku na ananas. Piecz, aż ananas będzie miękki i soki brązowy, obracając i fastrygowanie ananasa z sokami co 20 minut i dodając więcej soku ananasowego przez łyżki stołowe w razie potrzeby, aby zapobiec spalaniu, o 1 godzinę 15 minut. (Może być wykonany 3 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Ananasowy
Ananas
Sok
5
Odstawić w temperaturze pokojowej. Przed kontynuowaniem, należy ponownie zagrzać w piekarniku 191° przez 10 minut.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Pokrój ciepły ananas w poprzek na plastry o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ananas
7
Ciepłe ciasto pokroić na 8 kawałków.
8
Umieść 1 kawałek ciasta na każdym z 8 talerzy. Łyżka ananasa i soki na wierzchu ciasta, top z kremem waniliowym, i podawać.