Ciasto migdałowe Karen DeMasco z konfiturami morelowymi
Ciasto migdałowe Karen DeMasco z konfiturami morelowymi może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 564 kalorie, 7G białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, konfitury morelowe, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czarno-białe ciasta Karen DeMasco, Ciasteczka owsiane Karen DeMasco, oraz Karen DeMasco ' s Blueberry hand Pie.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350° F. Posmaruj 8-calową patelnię tortową nieprzywierającym sprayem lub zmiękczonym masłem.
Połącz pastę migdałową z cukrem w misce robota kuchennego i pulsuj, aż dobrze się połączą, bez widocznych grudek pasty migdałowej.
Umieść tę mieszankę pasty migdałowej w misce blatu miksera z masłem i ekstraktem waniliowym. Krem z mocowaniem wiosła na średniej prędkości, aż będzie lekki i puszysty, około 5 minut. Zeskrobać boki miski i włączyć mikser z powrotem do średniej prędkości, dodając jajka, jeden na raz. Poczekaj, aż każde jajko zostanie w pełni włączone, zanim dodasz następne.
W osobnej misce wymieszać mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól.
Ponownie zeskrobać boki miski i dodać około połowy mąki, powoli mieszając na początku, a następnie obracając mikser z powrotem do średniej prędkości po wymieszaniu mąki.
Pozostawić do wymieszania przez około 1 minutę, aż mieszanina ponownie będzie lekka i puszysta.
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i ponownie połączyć, powoli, a następnie na średniej prędkości przez około minutę.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię, umieścić patelnię na blasze do pieczenia, a następnie przenieść je do piekarnika.
Piec przez około 40 minut bez otwierania piekarnika, aby ciasto się ustawiło, następnie obróć patelnię i gotuj przez kolejne 5 do 10 minut, aż ciasto będzie złocisto brązowe, wróci do dotyku, a tester ciasta wyjdzie z wilgotną okruchem.
Niech ciasto ostygnie do temperatury pokojowej na stojaku chłodzącym, a następnie odwróć go z patelni. Używając długiego ząbkowanego noża, pokrój ciasto na pół poziomo. Może pomóc w użyciu dna patelni sprężynowej lub wyjmowanego dna patelni do ciasta, aby utrzymać ciasto stabilnie.
Rozłóż dżem na dolnej warstwie, od krawędzi do krawędzi.
Umieścić górną połowę ciasta z powrotem na wierzchu. Ciasto przed podaniem posmarować cukrem pudrem.