Brandy ciasto migdałowe może być tylko deser szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, brandy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brandy Almond Pound Cake, Ciasto Brandy, oraz Ciasto morelowe brandy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Tłuszcz i mąka 8 calowa okrągła patelnia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodawać po kolei żółtka w temperaturze pokojowej, pozwalając każdemu żółtku wymieszać się z masłem przed dodaniem następnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Masło
4
Wlać mąkę na przemian z mlekiem, mieszając aż do momentu włączenia. Wymieszaj ekstrakt z migdałów. Białka ubić do uzyskania sztywnych szczytów w dużej szklanej lub metalowej misce. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka powinny tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt. Złożyć białka do ciasta; mieszanie wystarczy, aby równomiernie połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Migdałów
Białka Jaj
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
Trzepaczka
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 90 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wykałaczki
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
7
Wyciąć nadmiar ciasta tak, że jest równo z boków patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Doprowadzić wodę i 1 szklankę cukru do wrzenia przez 8 do 10 minut. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, a następnie dodać brandy i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Dusić od 2 do 3 minut i zdjąć z ognia. Pozostawić syrop do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Nakłuć otwory w schłodzonym cieście wykałaczką, a następnie powoli nasyć ciasto syropem brandy.