Ciasto Migdałowe Brandy
Brandy ciasto migdałowe może być tylko deser szukasz. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 743 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka cukru, brandy, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Brandy Almond Pound Cake, Ciasto Brandy, oraz Ciasto morelowe brandy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F (150 stopni C). Tłuszcz i mąka 8 calowa okrągła patelnia do pieczenia.
Beat masło i 1 1/2 szklanki cukru z mikserem elektrycznym w dużej misce, aż lekkie i puszyste. Mieszanina powinna być zauważalnie jaśniejsza.
Dodawać po kolei żółtka w temperaturze pokojowej, pozwalając każdemu żółtku wymieszać się z masłem przed dodaniem następnego.
Wlać mąkę na przemian z mlekiem, mieszając aż do momentu włączenia. Wymieszaj ekstrakt z migdałów. Białka ubić do uzyskania sztywnych szczytów w dużej szklanej lub metalowej misce. Unieść trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka powinny tworzyć ostry szczyt, który zachowuje swój kształt. Złożyć białka do ciasta; mieszanie wystarczy, aby równomiernie połączyć.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 90 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut przed wyjęciem do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu.
Wyciąć nadmiar ciasta tak, że jest równo z boków patelni.
Doprowadzić wodę i 1 szklankę cukru do wrzenia przez 8 do 10 minut. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu, a następnie dodać brandy i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Dusić od 2 do 3 minut i zdjąć z ognia. Pozostawić syrop do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Nakłuć otwory w schłodzonym cieście wykałaczką, a następnie powoli nasyć ciasto syropem brandy.