Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone

Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone
Ten przepis sprawia, że 9 porcji z 680 kalorii, 7G białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Jeśli 95 centów za porcję spada twój budżet, ciasto Melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Mieszanka sody oczyszczonej, skórki pomarańczowej, cukru cukierniczego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto melasowo-piernikowe z kremem Mascarpone, Piernikowe placki z miodem-krem Mascarpone, oraz Piernik staroświecki z melasą bita śmietana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spryskaj 9-calową kwadratową patelnię do pieczenia za pomocą sprayu do gotowania warzyw. W dużej misce Mąkę połączyć z mielonym imbirem, cynamonem, sodą oczyszczoną i solą. W średniej misce ubić olej rzepakowy z brązowym cukrem, melasą, miodem, jajkami i skórką z cytryny na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny Gotowanie SprayOlej Roślinny Gotowanie Spray
Imbir W ProszkuImbir W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
CynamonCynamon
MelasaMelasa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MiódMiód
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Mokre składniki ubić na suche składniki, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij we wrzącej wodzie. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec przez około 1 godzinę i 10 minut, aż tester ciasta włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Ustaw patelnię na stojaku i niech ciasto ostygnie całkowicie, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
5
W średnim rondlu połącz paski skórki pomarańczowej z wodą i cukrem. Doprowadzić do wrzenia i gotować na dużym ogniu, aż syropy i skórka pomarańczowa jest miękka, o 30 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść pomarańczowy confit na talerz; wyrzucić syrop.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PomarańczowyPomarańczowy
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego ze średnią prędkością, ubić mascarpone ze śmietaną, skórką pomarańczową, cukrem cukierniczym i solą, aż uformują się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MascarponeMascarpone
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Ciasto melasowo-piernikowe kroimy na kwadraty i przekładamy na talerze. Na wierzch polać kremem mascarpone, udekorować pomarańczowym confitem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
MelasaMelasa
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem

Składniki

2warzywo (np. szpinak)1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1-1/4 łyżeczki suszonych płatków pietruszki, podzielonych1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreolody waniliowe i dodatkowe orzechy pekanlody waniliowe i dodatkowe orzechy pekan2Spód: okruszki z herbatników grahamcukier dla cukiernikówcukier dla cukierników1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)2(częściowo & )(częściowo & )5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna2warzywo (np. szpinak)imbir mielonyimbir mielony1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno starta skórka z cytrynydrobno starta skórka z cytryny2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemascarpone, w temperaturze pokojowejmascarpone, w temperaturze pokojowej1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 szklanki mąki pszennej4 szklanki mąki pszennej1warzywo (np. szpinak)drobno starta skórka pomarańczowadrobno starta skórka pomarańczowa1pomarańcza, skórka obrana z obieraczką do warzyw i pokrojona wzdłuż w paski 1/8 calapomarańcza, skórka obrana z obieraczką do warzyw i pokrojona wzdłuż w paski 1/8 cala1warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1 gotowa w sklepie mieszanka do wypieku ciasta czekoladowego, np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, upieczona zgodnie z instrukcją na opakowaniu1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewrząca wodawrząca woda9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka białego jęczmienia perłowego1 szklanka białego jęczmienia perłowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje9
Ocena Zdrowia3
Magazyn