Ciasto melasowe z Klonowo-cukrowymi orzechami pekan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z melasą z Klonowo-cukrowymi orzechami pekan. Jedna porcja zawiera 745 kalorii, 8G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten wegański przepis służy 8 i kosztuje 2,52 zł za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka klon-sugared pekan, mielony imbir, cukier trzcinowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto dyniowe z kremem klonowym i cukrowymi orzechami pekan, Karmelizowane Ciasto Jabłkowe Z Lukrem Brie I Cukrowanymi Orzechami Pekan, oraz Orzeszki Pekan Z Cukrem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać olej kokosowy, ustawiając go na górze pieca podczas podgrzewania. Ciepło zmiękczy je, abyś mógł je zmierzyć. Można również ustawić słoik w garnku z gotującą się wodą, która jest szybsza.
Rozłóż orzechy pekan na obramowanej blasze do pieczenia i tosty, aż pachnące, o 5 protokół.
Przełożyć na patelnię; dodać olej kokosowy, cukier klonowy i sól morską; i wymieszać, aby pokryć orzechy. Gotować na średnim ogniu, aż orzechy pachną tosty i powłoka jest karmelizowany, o 5 protokół.
Orzechy rozprowadzić na papierze pergaminowym, lekko oddzielając, do ostygnięcia. Posiekaj 1 szklankę orzechów.
Nasmaruj patelnię 10-szklankową z 2 łyżkami. olej kokosowy. Mąkę, sodę oczyszczoną i przyprawy przesiać do dużej miski.
Dodaj cukier klonowy, mieszając, aby zmiksować.
Wymieszaj mleko sojowe, melasę, 3/4 szklanki oleju kokosowego i ocet w innej misce. Mokre składniki wymieszać na sucho, wymieszać do połączenia (kilka grudek jest w porządku). Wchodzisz w zastrzeżone posiekane orzechy.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec, aż wykałaczka utkwiła w środku wyjdzie czysta, około 1 godziny.
Niech ciasto ostygnie 15 minut na patelni, a następnie odwrócić na stojaku chłodzącym. Gdy ostygnie, posypać cukrem pudrem.
Podawać z większą ilością orzechów na boku.
* Znajdź w dobrze zaopatrzonych sklepach spożywczych i zdrowej żywności.