Ciasto Maślankowe z kompotem gruszkowym i Creme Fraîche
Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.59 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, sok z limonki, mielony anyż Gwiaździsty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto gruszkowo-orzechowe z bitą śmietaną, Tosty francuskie z kompot Rabarbarowo-Mango i Creme Fraiche, oraz Budyń chlebowy maślany z kremem karmelowym Fraiche dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszaj cukier, sok z limonki i sól w ciężkim dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodać gruszki i wrzucić delikatnie do herbu. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż gruszki będą po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
3
Przenieść mieszaninę do miski. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9-calowy-Średnica ciasto patelni z 2-calowy-wysokie boki; linia patelni z rundy pergaminu. Pierwsze 9 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Stopniowo dodawać cukier, ubijając do gładkości. Beat w jaja 1 na raz, ubijając do mieszania między dodatkami. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać skórkę z limonki; ubić, aby zmiksować. Ubij w mieszance mąki w 4 dodatkach na przemian z maślanką w 3 dodatkach, skrobając miseczkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Maślanka
Skórka Z Limonki
Masło
Mąka Uniwersalna
Nasiona
Cukier
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Mikser Ręczny
Forma Na Ciasto
Cukierki Peachie-o
Piekarnik
2
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Piec ciasto, aż zacznie brązowieć na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 30 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku chłodzącym. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Patelnia
4
Pokroić wokół boków patelni poluzować ciasto. Obróć ciasto na stojaku; oderwać pergamin i skręcić w prawo na półmisku. Przesiej cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Pokroić w kliny.
6
Podawać z kompotem gruszkowym i łyżką crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kompot
Gruszka
7
Brązowy, w kształcie gwiazdy seedpod, który jest dostępny w sekcji przypraw w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach azjatyckich.
8
** Dostępne w większości supermarketów i w sklepach z żywnością specjalistyczną.