Ciasto Maślankowe z kompotem gruszkowym i Creme Fraîche

Ciasto Maślankowe z kompotem gruszkowym i Creme Fraîche
Jedna porcja zawiera 360 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.59 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, sok z limonki, mielony anyż Gwiaździsty i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto gruszkowo-orzechowe z bitą śmietaną, Tosty francuskie z kompot Rabarbarowo-Mango i Creme Fraiche, oraz Budyń chlebowy maślany z kremem karmelowym Fraiche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj cukier, sok z limonki i sól w ciężkim dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać gruszki i wrzucić delikatnie do herbu. Przykryć i gotować na średnim ogniu, aż gruszki będą po prostu miękkie, mieszając od czasu do czasu, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruszkaGruszka
3
Przenieść mieszaninę do miski. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Schłodzić do ostygnięcia, następnie przykryć i schłodzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9-calowy-Średnica ciasto patelni z 2-calowy-wysokie boki; linia patelni z rundy pergaminu. Pierwsze 9 składników przesiać do średniej miski. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić masło w dużej misce, aż puszyste. Stopniowo dodawać cukier, ubijając do gładkości. Beat w jaja 1 na raz, ubijając do mieszania między dodatkami. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii i dodać skórkę z limonki; ubić, aby zmiksować. Ubij w mieszance mąki w 4 dodatkach na przemian z maślanką w 3 dodatkach, skrobając miseczkę od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MaślankaMaślanka
Skórka Z LimonkiSkórka Z Limonki
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
NasionaNasiona
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
2
Przenieść ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Piec ciasto, aż zacznie brązowieć na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 30 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku chłodzącym. Zrób z wyprzedzeniem: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
4
Pokroić wokół boków patelni poluzować ciasto. Obróć ciasto na stojaku; oderwać pergamin i skręcić w prawo na półmisku. Przesiej cukier puder.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Pokroić w kliny.
6
Podawać z kompotem gruszkowym i łyżką crme frache.
Składniki, których będziesz potrzebować
KompotKompot
GruszkaGruszka
7
Brązowy, w kształcie gwiazdy seedpod, który jest dostępny w sekcji przypraw w niektórych supermarketach oraz w sklepach z żywnością specjalistyczną i na rynkach azjatyckich.
8
** Dostępne w większości supermarketów i w sklepach z żywnością specjalistyczną.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn