Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise

Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise
Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-venise, Beaumes-de-Venise ciasto z winogronami, oraz Ciasto maślane z jeżynami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dno linii maślanej okrągłej patelni o wymiarach 9 na 2 cale z okrągłym papierem woskowym, a następnie papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż bledną i puszystą, a następnie ubijaj wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, następnie mikserem z małą prędkością ubijać całą maślankę, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj mieszankę mąki w 3 partiach, mieszając po każdym dodaniu, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Łyżka ciasto na patelni ciasto, wygładzanie góry, i piec w środku piekarnika, aż złoty i tester wychodzi czysty, 40 do 50 protokół. Ostudzić na patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki ostry nóż wokół krawędzi ciasta poluzować. Odwróć na stojaku, a następnie przesuń ciasto na talerz ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
NóżNóż
1
Wino, 3 łyżki cukru i skórkę zagotować w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 1 do 2 minut. Odrzuć skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
SyropSyrop
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Rezerwa 2 łyżki syropu i wlać resztę powoli i równomiernie na ciasto (ciasto wchłonie syrop).
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
3
Wymieszać ze sobą zarezerwowany syrop, konfitury i pozostałą łyżkę cukru w małym rondlu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty (powinna to być konsystencja gęstego syropu). Jeżyny umieścić w dużej misce, a następnie wlać konfitury na jagody. Delikatnie wymieszać jagody gumową szpatułką, aby pokryć, a następnie zalać ciasto, układając jeżyny na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JeżynyJeżyny
PrzetworyPrzetwory
JagodyJagody
CukierCukier
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzpatułkaSzpatułka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Ciasto można przygotować (bez syropu i polewy)1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w temperaturze pokojowej, owinąć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn