Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise
Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-venise, Beaumes-de-Venise ciasto z winogronami, oraz Ciasto maślane z jeżynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Dno linii maślanej okrągłej patelni o wymiarach 9 na 2 cale z okrągłym papierem woskowym, a następnie papierem maślanym.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż bledną i puszystą, a następnie ubijaj wanilią.
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, następnie mikserem z małą prędkością ubijać całą maślankę, aż do połączenia.
Dodaj mieszankę mąki w 3 partiach, mieszając po każdym dodaniu, aż do połączenia.
Łyżka ciasto na patelni ciasto, wygładzanie góry, i piec w środku piekarnika, aż złoty i tester wychodzi czysty, 40 do 50 protokół. Ostudzić na patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki ostry nóż wokół krawędzi ciasta poluzować. Odwróć na stojaku, a następnie przesuń ciasto na talerz ciasta.
Wino, 3 łyżki cukru i skórkę zagotować w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 1 do 2 minut. Odrzuć skórkę.
Rezerwa 2 łyżki syropu i wlać resztę powoli i równomiernie na ciasto (ciasto wchłonie syrop).
Wymieszać ze sobą zarezerwowany syrop, konfitury i pozostałą łyżkę cukru w małym rondlu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty (powinna to być konsystencja gęstego syropu). Jeżyny umieścić w dużej misce, a następnie wlać konfitury na jagody. Delikatnie wymieszać jagody gumową szpatułką, aby pokryć, a następnie zalać ciasto, układając jeżyny na wierzchu.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Ciasto można przygotować (bez syropu i polewy)1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w temperaturze pokojowej, owinąć folią.