Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise może być właśnie deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 350 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-venise, Beaumes-de-Venise ciasto z winogronami, oraz Ciasto maślane z jeżynami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Dno linii maślanej okrągłej patelni o wymiarach 9 na 2 cale z okrągłym papierem woskowym, a następnie papierem maślanym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Forma Na Ciasto
3
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól przesiać. Ubij masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż bledną i puszystą, a następnie ubijaj wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Wanilia
Masło
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodawać jajka po 1 na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu, następnie mikserem z małą prędkością ubijać całą maślankę, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodaj mieszankę mąki w 3 partiach, mieszając po każdym dodaniu, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
6
Łyżka ciasto na patelni ciasto, wygładzanie góry, i piec w środku piekarnika, aż złoty i tester wychodzi czysty, 40 do 50 protokół. Ostudzić na patelni na stojaku 10 minut, a następnie uruchomić cienki ostry nóż wokół krawędzi ciasta poluzować. Odwróć na stojaku, a następnie przesuń ciasto na talerz ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Forma Na Ciasto
Nóż
1
Wino, 3 łyżki cukru i skórkę zagotować w małym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować, aż syrop zmniejszy się do około 2/3 szklanki, 1 do 2 minut. Odrzuć skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Syrop
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Rezerwa 2 łyżki syropu i wlać resztę powoli i równomiernie na ciasto (ciasto wchłonie syrop).
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
3
Wymieszać ze sobą zarezerwowany syrop, konfitury i pozostałą łyżkę cukru w małym rondlu i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, około 1 minuty (powinna to być konsystencja gęstego syropu). Jeżyny umieścić w dużej misce, a następnie wlać konfitury na jagody. Delikatnie wymieszać jagody gumową szpatułką, aby pokryć, a następnie zalać ciasto, układając jeżyny na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jeżyny
Przetwory
Jagody
Cukier
Syrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Szpatułka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
1
Ciasto można przygotować (bez syropu i polewy)1 dzień wcześniej, całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać w temperaturze pokojowej, owinąć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier