Ciasto maślane z dżemem z kwaśnego mleka i wiśni gotowanych Ginem
Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli 1,12 zł za porcję spada twój budżet, ciasto maślane z dżemem z kwaśnego mleka i wiśnie gotowane w ginie może być niesamowite Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz jagody jałowca, mleko, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Migdałowo-Maślane Z Wiśniami, Ciasto Bananowo-Maślane Z Wiśniami, oraz Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Soda oczyszczona, sól i 2 szklanki mąki ubić w średniej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
4
Soda oczyszczona, sól i 2 szklanki mąki ubić w średniej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Za pomocą miksera elektrycznego, ubić cukier i 1 1/4 szklanki masła w innej średniej misce, aż lekkie i puszyste, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Dodać jajka po jednym na raz, ubijając mieszać między dodatkami i skrobanie w dół boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
7
Zmniejsz prędkość mieszania do niskiej i, przy włączonym silniku, dodaj suche składniki w 3 dodatkach na przemian z maślanką w 2 dodatkach, zaczynając i kończąc na suchych składnikach. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Patelnia
8
Piec, aż ciasto będzie złote i tester włożony do środka wyjdzie czysty, 40-45 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Przenieś patelnię do stojaka z drutu i niech ciasto ostygnie przed wyjściem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Patelnia
10
DO AHEAD: ciasto może być wykonane 2 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie opakowane w temperaturze pokojowej.
1
Doprowadzić mleko i cukier do wrzenia w małym rondlu na średnim ogniu, mieszając do rozpuszczenia cukru; zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, ubijając od czasu do czasu, aż mieszanina mierzy skąpe 1/4 szklanki, 20-25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia Z Sosem
2
Przełożyć do małej miski; ostudzić (zgęstnieje, gdy siedzi).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Ubij w crème fraîche, przykryj i schłodź.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme Fraiche
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
4
DO AHEAD: dżem może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem
1
Przynieś wiśnie, gin, cukier, jagody jałowca i 1 szklankę wody do wrzenia w średnim rondlu; zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn będzie syropowaty, 6-8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody Jałowca
Czereśnie
Cukier
Woda
Gin
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Ochłoń.
3
Łyżka kilka dollops dżem na talerzach. Ciasto rozerwać na kawałki i zorganizować wokół dżemu. Wierzch z wiśni i liści kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czereśnie
Koper Włoski
Dżem
4
DO AHEAD: wiśnie można gotować 3 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.