Ciasto maślane Mary Oppenhiemer
Ciasto maślane Mary Oppenhiemer może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 581 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 52 grosze za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sody oczyszczonej, maślanki, cukru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowane Ostrygi Z Masłem Bloody Mary, Steki z Rib Eye z masłem Pietruszkowym i shotami Bloody Mary, oraz Tort z jagodami Mary.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Tłuszcz i mąka jeden 10 calowy patelnia bundt.
Ubij razem biały cukier i 1 szklankę masła.
Dodać jajka po jednym na raz, ubijając mieszaninę dobrze po każdym.
Soda oczyszczona wymieszać z maślanką.
Dodać do mieszaniny masła i ubić.
Mąkę przesiać trzy razy przed pomiarem.
Do masy masła dodać przesianą mąkę i 1/4 łyżeczki soli. Wymieszać 2 łyżeczki wanilii.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez godzinę.
Niech ciasto ostygnie i top z lukrem karmelowym.
Aby lukier karmelowy: w rondlu na średnim ogniu ugotować brązowy cukier, pozostały 1/2 szklanki masła i odparowane mleko. Mieszając często doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia i wymieszać 1 łyżeczkę wanilii, ubić do zgęstnienia.
Wlać na wierzch schłodzonego ciasta bundt.