Ciasto Marmurowe Truskawkowe
Strawberry Marble Cake to deser na 12 osób. Jedna porcja zawiera 180 kalorii , 5 g białka i 1 g tłuszczu . Za 79 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Jeśli masz pod ręką ekstrakt migdałowy, truskawki, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny na Dzień Matki . Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 21% . Ten wynik nie jest aż tak super. Wypróbuj babeczki nadziewane jagodami z lukrem marmurkowym z truskawkami i jagodami , babeczki marmurkowe z lukrem z kremowego sera marmurkowego i ciasto marmurkowe Enhanced Cake Mix, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Białka jaj należy pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. W robocie kuchennym zmiksuj truskawki; Odcedź puree i wyrzuć nasiona. Odłożyć na bok.
Przesiej razem 3/4 szklanki cukru i mąkę dwukrotnie; odłożyć na bok.
Do białek dodać krem kamienny i sól; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier, po 2 łyżki na raz, na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna, błyszcząca piana, a cukier się rozpuści. Stopniowo dodawaj mieszankę mąki, około 1/2 szklanki na raz.
Przenieś połowę ciasta do innej miski; złóż ekstrakty. Złóż 1/4 szklanki puree truskawkowego do pozostałego ciasta; w razie potrzeby dodać barwnik spożywczy.
Delikatnie nałóż łyżką ciasto, naprzemiennie kolorami, do nienatłuszczonej formy o średnicy 10 cali. miska rurowa.
Naciąć nożem, żeby zakręciło się.
Piec na najniższej półce piekarnika w temperaturze 350° przez 45–50 minut lub do momentu, aż lekko się zarumieni, a wierzch będzie wyglądał na suchy. Natychmiast odwrócić patelnię; całkowicie ostudzić, około 1 godziny.
Przeprowadź nóż po bokach i środkowej rurze patelni.
Podawać ciasto z pozostałym puree; w razie potrzeby udekoruj bitą polewą i świeżymi truskawkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na deser. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.