Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu

Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 648 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, słodko-gorzką czekoladę, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu, Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, oraz Ciasto Marmurowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce miksera elektrycznego. Dobrze wymieszać ręcznie, aby wymieszać i dodać masło. Beat mieszaninę na niskiej prędkości z łopatką, aż mieszanina jest gładka, ciężka pasta, około minuty lub dwóch.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Ubić jajka i rum razem. Na średniej prędkości ubić jedną trzecią płynu do mieszaniny mąki i masła. Bij przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Stop i zeskrobać miskę i trzepak. Beat w innej trzeciej cieczy i beat przez 2 minuty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Powtórz Krok 4 z ostatnim płynem.
6
Wyjmij miskę z miksera i użyj dużej gumowej szpatułki, aby ostatecznie wymieszać ciasto.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Połącz rum, mleko i sodę oczyszczoną w średniej misce do mieszania i dobrze ubijaj, aby rozpuścić sodę. Zeskrobać czekoladę i ubić do płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Dodaj 2 filiżanki ciasta podstawowego i trzepaczka dobrze połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
9
Połowę pozostałego ciasta podstawowego zeskrobać na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch. Przykryć ciasto czekoladowe, tworząc jak najbardziej równomierną warstwę. Na koniec wierzch z pozostałym ciasto bazowym i wygładzić górę. Użyj noża stołowego o szerokim ostrzu lub cienkiej metalowej szpatułki, aby wytworzyć ciasto: włóż nóż do ciasta w centralnej rurce, z szeroką stroną ostrza skierowaną do ciebie. Przeciągnij ostrze przez ciasto na dno patelni i do góry i na bok patelni najbliżej Ciebie, powtarzając ruch co cal wokół patelni, opisując spiralę w ciasto, prawie tak, jakbyś składał do niego białka jaj. Zatrzymaj się, gdy wrócisz do punktu, w którym zacząłeś. Nie trudź się wygładzaniem górnej części ciasta—może to zakłócić marmurkowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Upiecz ciasto, aż będzie dobrze wyrośnięte i jędrne, a wykałaczka lub mały cienki nóż włożony w połowie drogi między stroną patelni a centralną rurką wyschnie, około godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Ostudzić ciasto na patelni przez 5 minut, a następnie odwrócić stojak na nim. Odwróć i podnieś patelnię. Ostudzić ciasto całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
12
Owinąć schłodzone ciasto w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Zamrozić do dłuższego przechowywania. Przed podaniem rozmrozić ciasto i doprowadzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn