Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym

Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym
Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 895 kalorii. Na 10,63 zł / porcja, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, niebieloną mąkę, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, oraz Ciasto Marchewkowe Z Lukrem Serowym Ii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. masło dno i boki 2 (9-calowy-okrągły, 2-calowy-głęboki) patelnie ciasto i linii DNA z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszaj brązowy cukier na najniższej prędkości, aby rozbić wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać 1 jajko i nadal mieszać na niskim poziomie, aż będzie gładkie i włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodać pozostałe jajka, po jednym na raz, i mieszać na niskim aż gładkie i włączone. Wyłączyć mikser i zeskrobać miskę i wiosło. Zawróć mikser do niskiego poziomu, a następnie dodaj olej w cienkim stałym strumieniu i kontynuuj bicie, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach, za pomocą dużej gumowej szpatułki, aby złożyć mieszaninę razem, aż do momentu włączenia. Złóż marchew, wraz z orzechami i rodzynkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i wygładzić blaty.
8
Piec, aż warstwy będą twarde i podniosą się, a końcówka noża do parowania włożona w środek ciasta będzie czysta, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć przez 5 minut, a następnie odwróć warstwy ciasta na stojak i odklej pergamin. Użyj innego stojaka lub dużej płyty, aby ponownie odwrócić warstwy ciasta, a następnie wsunąć je z powrotem do stojaka, aby były z prawej strony do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Niech warstwy ciasta ostygnie całkowicie. DO AHEAD: ciasta można piec z wyprzedzeniem, schłodzić, owinąć w podwójną warstwę folii i schłodzić do 2 dni lub zamrażać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek, połączyć Serek i masło i ubić na średnim poziomie, aż będzie gładka, 30 sekund do 1 minuty. Wyłączyć mikser i zeskrobać miskę i wiosło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodać cukier cukierniczy i wanilię, i ubić na średnim, zeskrobując miseczkę i wiosłować w razie potrzeby, aż będzie lekka i puszysta, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Umieść 1 warstwę ciasta na dużym talerzu i przykryj wierzch około 1/3 lukru. Odwróć drugą warstwę na górze matowej dolnej warstwy, aby płaska strona (dół) była na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
2
Rozłóż pozostały lukier po bokach i na wierzchu ciasta. Jeśli użyłeś orzechów włoskich lub orzechów pekan w cieście, posypać lukier z kilku łyżek lekko tosty posiekanych orzechów. Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej do czasu podania. DO AHEAD: ciasto marchewkowe może być pieczone i matowe z przodu i przechowywane, w hermetycznej kopule ciasta, w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MarchewMarchew
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
OrzechyOrzechy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn