Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym

Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym
Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 895 kalorii. Na 10,63 zł / porcja, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, niebieloną mąkę, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, Ciasto marchewkowe z lukrem twarogowym, oraz Ciasto Marchewkowe Z Lukrem Serowym Ii dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. masło dno i boki 2 (9-calowy-okrągły, 2-calowy-głęboki) patelnie ciasto i linii DNA z pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, cynamon, gałkę muszkatołową i ziele angielskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Ziele AngielskieZiele Angielskie
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek wymieszaj brązowy cukier na najniższej prędkości, aby rozbić wszelkie grudki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać 1 jajko i nadal mieszać na niskim poziomie, aż będzie gładkie i włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodać pozostałe jajka, po jednym na raz, i mieszać na niskim aż gładkie i włączone. Wyłączyć mikser i zeskrobać miskę i wiosło. Zawróć mikser do niskiego poziomu, a następnie dodaj olej w cienkim stałym strumieniu i kontynuuj bicie, aż do pełnego włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj mieszaninę mąki w 3 partiach, za pomocą dużej gumowej szpatułki, aby złożyć mieszaninę razem, aż do momentu włączenia. Złóż marchew, wraz z orzechami i rodzynkami, jeśli używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
OrzechyOrzechy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
7
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i wygładzić blaty.
8
Piec, aż warstwy będą twarde i podniosą się, a końcówka noża do parowania włożona w środek ciasta będzie czysta, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
9
Przenieś do stojaka z drutu, aby ostygnąć przez 5 minut, a następnie odwróć warstwy ciasta na stojak i odklej pergamin. Użyj innego stojaka lub dużej płyty, aby ponownie odwrócić warstwy ciasta, a następnie wsunąć je z powrotem do stojaka, aby były z prawej strony do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
10
Niech warstwy ciasta ostygnie całkowicie. DO AHEAD: ciasta można piec z wyprzedzeniem, schłodzić, owinąć w podwójną warstwę folii i schłodzić do 2 dni lub zamrażać do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie łopatek, połączyć Serek i masło i ubić na średnim poziomie, aż będzie gładka, 30 sekund do 1 minuty. Wyłączyć mikser i zeskrobać miskę i wiosło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cukier cukierniczy i wanilię, i ubić na średnim, zeskrobując miseczkę i wiosłować w razie potrzeby, aż będzie lekka i puszysta, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Umieść 1 warstwę ciasta na dużym talerzu i przykryj wierzch około 1/3 lukru. Odwróć drugą warstwę na górze matowej dolnej warstwy, aby płaska strona (dół) była na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
2
Rozłóż pozostały lukier po bokach i na wierzchu ciasta. Jeśli użyłeś orzechów włoskich lub orzechów pekan w cieście, posypać lukier z kilku łyżek lekko tosty posiekanych orzechów. Przechowywać w chłodnej temperaturze pokojowej do czasu podania. DO AHEAD: ciasto marchewkowe może być pieczone i matowe z przodu i przechowywane, w hermetycznej kopule ciasta, w chłodnej temperaturze pokojowej, przez 2 do 3 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MarchewMarchew
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
OrzechyOrzechy
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn