Ciasto Marchewkowe Lody
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1129 kalorii, 15g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na 2,76 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś marchew, pół na pół, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. 376 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.
Instrukcje
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu, aż się rozpuści i piana ustąpi, następnie dodać marchew i 1/4 łyżeczki soli. Zwiększyć ciepło do wysokiej i gotować, mieszając często, aż bardzo miękkie i zaczyna brązowieć na brzegach, o 5 protokół.
Marchew przełożyć do blendera i dodać pół na pół i cukier. Blend na wysokiej aż dobrze połączone, o 30 sekund. Zmiksować w serek i goździki, aż dobrze połączone. Doprawić do smaku solą.
Wlać przez sitko do hermetycznego pojemnika i schłodzić w lodówce do bardzo zimnego, około 3 godzin. Ubijaj w maszynie do lodów zgodnie z instrukcją producenta. Schłodzić w zamrażarce przez co najmniej 4 godziny, aż firmy i miarki; niech lody odpocząć na ladzie 5 minut przed podaniem.