Ciasto Makowe Bundt I
Ciasto z makiem może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 372 kalorie, 7G białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, sól, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Ciasto Z Makiem Bundt, Ciasto Z Makiem Bundt, oraz Makowy Tort Szyfonowy Bundt.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C), nasmaruj 10-calową patelnię bundt.
Wymieszać cynamon i 1/2 szklanki cukru.
Część mieszaniny cukru cynamonowego posypać równomiernie natłuszczoną patelnią. To utworzy cienką skórkę nad ciastem. Odstawić pozostałą mieszaninę cukru cynamonowego.
Moczyć mak w maślance przez 6 do 8 godzin lub przez noc. Masło śmietankowe i 1 1/2 szklanki cukru do lekkiego i puszystego.
Dodawać jajka po kolei, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Mąkę, sól i sodę przesiać razem.
Dodajemy do masy na przemian z masłem makowym. Dobrze się mieszają.
Włożyć ciasto do patelni warstwami, posypując zarezerwowaną mieszaninę cukru cynamonowego między każdą warstwą. Jeśli rozłożysz cienkie ciasto, powinieneś dostać trzy warstwy cukru cynamonowego.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 minut lub aż wykałaczka włożona wyjdzie czysta. Ustaw ciasto na stojaku, aby ostygło przez godzinę.