Ciasto Makowe może być tylko deserem, którego szukasz. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. Mieszanka proszku do pieczenia, mleka, maku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Zwycięskie mini babeczki Kokosowe ze skórką z maku, nadzieniem z rodzynek Muscat i polewą pietruszki z prażonym kokosem, toffi z lnu i maku oraz organicznymi różami, oraz Ciasto Makowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połączyć mleko z makiem. Przykryć i odstawić na noc do lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makowiec
Mleko
2
Masło śmietankowe; stopniowo dodawać cukier, dobrze ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Krem
Cukier
3
Połączyć mąkę, proszek do pieczenia i sól; dodać do kremowanej mieszaniny na przemian z mieszaniną mleka, zaczynając i kończąc mieszaniną mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Uniwersalna
Mleko
Sól
4
Dobrze wymieszać po każdym dodaniu. Wanilia wymieszać z cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
5
Białka ubić (w temperaturze pokojowej)aż do uzyskania sztywnych szczytów; złożyć na kremową masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
6
Wlać ciasto do 4 smarowane i mąki 9-calowe okrągłe patelnie ciasto.
7
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut; usunąć warstwy z patelni i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Rozprowadź nadzienie między warstwami i na wierzchu ciasta.