Ciasto maślane z toffi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj Gooey Toffee Butter Cake. Za 57 centów za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 341 kalorii . Ten przepis jest dla 20 osób. 24 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jajka, serek śmietankowy, ekstrakt waniliowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Podobne przepisy obejmują Gooey Chocolate Buttermilk Sheet Cake , Fall Inspired Ooey Gooey Cake Mix Cheesecake Bars i Chocolate-Date Cake with Chocolate Sticky Toffee Glaze .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Lekko natłuść blachę do pieczenia o wymiarach 33 x 23 x 5 cm.
Na ciasto: W misce miksera elektrycznego połącz mieszankę do ciasta, jajko i masło i dobrze wymieszaj. Wyłóż na dno przygotowanej formy i odstaw.
Do nadzienia: Nadal używając miksera elektrycznego, ubij serek śmietankowy na gładką masę. Wbij jajka i wanilię. Wrzuć cukier puder i dobrze ubij. Zmniejsz prędkość i powoli wlej masło.
Dobrze wymieszać. Dodać kawałki toffi.
Wlać nadzienie na ciasto i równomiernie rozsmarować.
Piecz przez 40 do 50 minut. Nie bój się podejmować decyzji co do czasu pieczenia, ponieważ temperatura piekarnika może się różnić. Chcesz, aby środek był trochę lepki, więc nie piecz go dłużej!
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Pokrój w kwadraty. Pamiętaj tylko, że te wspaniałe ciasta są bardzo, bardzo treściwe i odrobina wystarczy na długo.