Ciasto maślane z jeżynami
Ciasto maślane z jeżynami to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 95 kalorii. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać vanillan ekstrakt, soda oczyszczona, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-Venise, Ciasto maślane z jeżynami i Beaumes-de-venise, oraz Pomarańczowy tort Polenta z waniliowymi śliwkami i jeżynami i lodami maślanymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-calową okrągłą patelnię ciasta i wyłożyć dno papierem do pieczenia. Posmaruj papierem.
W małej misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W dużej misce, za pomocą miksera, ubić masło z 2/3 szklanki cukru na średniej prędkości, aż puszyste, 3 protokół. Ubić w jajku i wanilii. Przy niskiej prędkości ubijaj maślankę i suche składniki w 3 naprzemiennych partiach, kończąc na suchych składnikach; nie przegotowuj. Delikatnie złóż ciasto aż do wymieszania, a następnie zeskrobaj na patelnię i wygładź wierzch.
Rozsypać 1 1/4 szklanki jeżyn na ciasto; lekko wcisnąć je w.
Pozostałe 1 1/2 łyżki cukru posypać tortem.
Piec około 30 minut, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty.
Przenieść ciasto do stojaka do ostygnięcia na 10 minut. Obróć ciasto i usuń papier. Obróć ciasto z prawej strony i ostudzić całkowicie.
Podawać z bitą śmietaną i więcej jeżyn.