Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym

Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym
Kawa Likier lody ciasto wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bitej śmietany, kawy instant espresso w proszku, likier o Smaku kawowym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). W średniej misce wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i bokach 9-calowej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Ciasto piec w piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
W małym rondlu podgrzać 6 łyżek likieru i espresso w proszku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
5
Podgrzać do rozpuszczenia się proszku. Wymieszać czekoladę i 1 łyżkę masła, aż mieszanina stopi się i będzie gładka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
6
Włożyć lody waniliowe do miski z 2 łyżkami likieru kawowego. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ze sobą na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Likier KawowyLikier Kawowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
7
Rozprowadzić na dnie schłodzonej skorupy i zamrozić do twardości. Następnie rozprowadź schłodzoną mieszaninę czekolady na mrożonych lodach. Zamrozić ciasto, aż będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
8
Wymieszać lody czekoladowe i 2 łyżki likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
(z Kartonu)(z Kartonu)
9
Rozłóż czekoladową mieszankę lodów na mrożonym sosie czekoladowym w cieście. Zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
10
Podawać ciasto z ozdobnym obramowaniem z bitej śmietany wokół wewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn