Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym

Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym
Kawa Likier lody ciasto wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bitej śmietany, kawy instant espresso w proszku, likier o Smaku kawowym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). W średniej misce wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i bokach 9-calowej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Ciasto piec w piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
3
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
4
W małym rondlu podgrzać 6 łyżek likieru i espresso w proszku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
5
Podgrzać do rozpuszczenia się proszku. Wymieszać czekoladę i 1 łyżkę masła, aż mieszanina stopi się i będzie gładka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
6
Włożyć lody waniliowe do miski z 2 łyżkami likieru kawowego. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ze sobą na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Likier KawowyLikier Kawowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
7
Rozprowadzić na dnie schłodzonej skorupy i zamrozić do twardości. Następnie rozprowadź schłodzoną mieszaninę czekolady na mrożonych lodach. Zamrozić ciasto, aż będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony1 Batonik Heath (1,4 Uncji), Pokruszony
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
8
Wymieszać lody czekoladowe i 2 łyżki likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
(z Kartonu)(z Kartonu)
9
Rozłóż czekoladową mieszankę lodów na mrożonym sosie czekoladowym w cieście. Zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
10
Podawać ciasto z ozdobnym obramowaniem z bitej śmietany wokół wewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn