Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym

Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym
Kawa Likier lody ciasto wymaga około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 77 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 356 kalorii. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. 7 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka bitej śmietany, kawy instant espresso w proszku, likier o Smaku kawowym i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 24%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, oraz Ciasto Lodowe Z Likierem Kawowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). W średniej misce wymieszać okruchy ciastek i roztopione masło. Naciśnij mieszaninę równomiernie na dnie i bokach 9-calowej patelni do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Ciasto piec w piekarniku przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Wyjąć z piekarnika i całkowicie ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
W małym rondlu podgrzać 6 łyżek likieru i espresso w proszku na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Podgrzać do rozpuszczenia się proszku. Wymieszać czekoladę i 1 łyżkę masła, aż mieszanina stopi się i będzie gładka. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
6
Włożyć lody waniliowe do miski z 2 łyżkami likieru kawowego. Używając miksera elektrycznego, mieszaj ze sobą na niskiej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone4 Batoniki Czekoladowe Toffi (1,4 Uncji Każdy), Pokruszone I Podzielone
Likier KawowyLikier Kawowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
7
Rozprowadzić na dnie schłodzonej skorupy i zamrozić do twardości. Następnie rozprowadź schłodzoną mieszaninę czekolady na mrożonych lodach. Zamrozić ciasto, aż będzie twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
8
Wymieszać lody czekoladowe i 2 łyżki likieru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
(z Kartonu)(z Kartonu)
9
Rozłóż czekoladową mieszankę lodów na mrożonym sosie czekoladowym w cieście. Zamrozić do twardości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Podawać ciasto z ozdobnym obramowaniem z bitej śmietany wokół wewnętrznej krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
OkazjeLetnie
Magazyn