Ciasto Lodowe Miętowe

Ciasto Lodowe Miętowe
Ten przepis służy 12 i kosztuje 83 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz sól kuchenną, mąkę tortową, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin i 40 minut. Z łyżeczką wynik 17%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Domowe Ciasto Z Lodami Crunch, Ciasto Z Lodami Cynamonowymi, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe.

Instrukcje

1
Przygotuj Ciasto Szyfonowe
2
Warstwy: Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Lekko nasmaruj DNA z 4 jednorazowych patelni do ciast; dno linii papierem woskowym i lekko nasmaruj.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
4
Mąkę, kolejne 2 składniki i 1 szklankę cukru ubić w misce wytrzymałego miksera elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Ubij razem olej i 3 kolejne składniki; dodaj do mieszaniny mąki i ubijaj na średniej prędkości 1 do 2 minut lub do uzyskania gładkiej masy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ubij białka ze średnią prędkością, aż do uzyskania piany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
7
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego; ubijać z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę. na raz, ubijając, aż powstaną sztywne szczyty i cukier się rozpuści. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białka jaja do mieszaniny mąki; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Podziel ciasto między przygotowane Patelnie, rozprowadzając za pomocą przesuniętej szpatułki. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
8
Piec w temperaturze 325 przez 14 do 16 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojakach z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z patelni do stojaków Z Drutu; wyrzucić papier woskowy. Całkowicie fajne. Owinąć warstwy folią i zamrozić 12 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
10
Tymczasem przygotuj lody
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
LódLód
11
Warstwy: jednorazowe patelnie na ciasto Line 3 z plastikową folią, umożliwiające rozciąganie się na boki od 6 do 8 cali. W dużej misce wymieszać lody i cukierki. Podzielić mieszaninę między przygotowane patelnie (około 2 1/2 szklanki na patelnię), rozprzestrzeniając się w granicach 1/2 cala boków patelni. (Warstwy ciasta kurczą się trochę, gdy ostygną, więc pomaga to zapewnić, że warstwy lodów będą tej samej wielkości.) Przykryć folią i zamrozić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
KremKrem
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
1
Zdejmij folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Na talerzu wyłożyć 1 warstwę ciasta, na wierzchu 1 warstwę lodów. Powtórz z pozostałymi warstwami ciasta i lodów, kończąc tortem na wierzchu. Owinąć całe ciasto folią i zamrozić 12 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
LodyLody
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Przygotuj lukier: ubij śmietanę i wanilię na średniej prędkości, aż się spieni. Zwiększ prędkość do średniej wysokości i stopniowo dodawaj cukier puder, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. (Nie przegotować lub krem będzie ziarnisty.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
LukierLukier
WaniliaWanilia
KremKrem
4
Wyjąć ciasto z zamrażarki.
5
Wierzch i boki rozprowadzić lukrem z bitą śmietaną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Podawać natychmiast lub zamrażać do 12 godzin. Przechowywać w zamrażarce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W25 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn