Ciasto lodowe Dulce de Leche z sosem Mocha Fudge
Ciasto lodowe Dulce de Leche z sosem Mocha Fudge może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.29 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 607 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz lody karmelowe, cukier puder, mielony cynamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Ciasto lodowe Dulce de Leche z sosem Mocha Fudge, Dulce De Leche-Deser Lodowy Mochan, oraz Lody Dulce de Leche ze świeżymi truskawkami i meksykańskim sosem czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. wymieszaj pekan i cukier w procesorze, aż pekan zostanie drobno zmielony.
Dodaj okruchy ciasteczek i cynamon i proces połączyć.
Dodać masło i zmiksować do uzyskania wilgotnych grudek. Naciśnij crust na dnie i w górę strony 9-calowe naczynie szklane ciasto.
Piec, aż ciasto jest lekko tosty, o 10 protokół. Całkowicie fajne.
Wymieszaj 2 łyżki wrzącej wody i kawy w proszku w małej misce, aż proszek się rozpuści.
Cukier i kakao ubić w ciężkim średnim rondlu.
Ubij w 1 szklance śmietany, syropu kukurydzianego i mieszanki kawy.
Dodać czekoladę i masło. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, stale mieszając. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu, o 4 protokół. Fajne 30 minut. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii.
Zmiękcz 1 kufel lodów w temperaturze pokojowej 15 minut.
Rozprowadzić równomiernie na dnie skorupy.
Skropić 3 łyżki sosu na lodach. Zamrażać, aż sos ustawi, o 15 protokół.
W międzyczasie zmiękcz Pozostałe 1 kufel lodów w temperaturze pokojowej 15 minut.
Rozprowadzić równomiernie na sosie.
Skropić 3 łyżkami sosu. Zamrożenie ciasto do zamrożenia, co najmniej 4 godziny. (Sos i ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i schłodzić SOS. Trzymaj ciasto zamrożone.)
Rewarm Mocha Fudge sauce na małym ogniu, często mieszając. Ubij 1/2 szklanki schłodzonej śmietany, cukier puder i pozostałą 1/2 łyżeczki wanilii w średniej misce, aż uformują się szczyty.
Przełożyć do woreczka na ciasto wyposażonego w końcówkę gwiazdki. Rura rozety śmietany wokół górnej krawędzi ciasta.
Posypać posiekanymi orzechami pekan.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z sosem.