Ciasto kukurydziane z suszoną żurawiną

Ciasto kukurydziane z suszoną żurawiną może być tylko przystawką, której szukasz. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 8G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz olej roślinny, jajko, mieloną mąkę kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Chleb kukurydziany z nasionami kopru włoskiego, suszoną żurawiną i złotymi rodzynkami, Ciasto dyniowe z suszoną żurawiną, oraz Bulgur z suszoną żurawiną.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, mąkę kukurydzianą, brązowy cukier i szczyptę soli. Wymieszać z żurawiną. W innej misce wymieszaj jajko z mlekiem i 1 łyżką oleju.
Wlać mieszaninę jajek do suchych składników i delikatnie mieszać, aż do połączenia; nie mieszaj.
W 8-lub 9-calowej patelni, podgrzać 1/2 łyżki oleju, aż się połysk. Zeskrobać ciasto na patelni, wygładzając powierzchnię. Przykryć częściowo i gotować na umiarkowanie małym ogniu, aż ciasto kukurydziane rumiane na dnie i pęcherzyki utworzone na powierzchni, o 5 protokół. Za pomocą dużej metalowej szpatułki przenieś ciasto na talerz obiadowy.
Dodaj pozostałą 1/2 łyżkę oleju do patelni. Delikatnie odwrócić ciasto na patelni, częściowo przykryć i gotować, aż ciasto jest po prostu gotowane przez i górnej sprężyny z powrotem, gdy lekko naciśnięty, o 5 minut dłużej.
Podawać na gorąco, z masłem i syropem klonowym.